Papa Francisc anunta ca nu va mai folosi papamobilul sau blindat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Papa Francisc a declarat ca nu va mai folosi papamobilul sau blindat, pe care l-a numit ‘o conserva de sardine’ din sticla, pentru ca il tine departe de oameni.

„Este adevarat ca orice se poate intampla, dar haideti sa recunoastem, la varsta mea nu am nimic de pierdut” — a declarat suveranul pontif intr-un interviu acordat vineri ziarului spaniol La Vanguardia, citat de revista Time, transmite Agerpres.

Francisc a spus ca prefera sa fie in aer liber si in legatura cu oamenii, in pofida posibilitatii comiterii unei tentative de asasinat.

‘Stiu ca ceva mi s-ar putea intampla, dar este voia lui Dumnezeu”, a declarat Francisc ziarului La Vanguardia.

Papii s-au deplasat in mod traditional in papamobil blindat acoperit cu sticla, de la tentativa de asasinat asupra lui papa Ioan Paul al II-lea in 1981, dar Francisc a ales de multe ori proximitatea fizica mai stransa cu multimea, determinand situatii de securitate delicate.

Cu prilejul catorva vizite importante, papa Francisc a respins folosirea automobilului blindat, folosind masini obisnuite. In timpul unei vizite in Brazilia a folosit un automobil Fiat pentru a se deplasa de la aeroport in centrul orasului Rio de Janeiro, ceea ce a dat batai de cap celor insarcinati cu securitatea sa. Cand s-a aflat in turneu in Orientul Mijlociu, suveranul pontif a facut o oprire neprogramata la un zid de securitate israelian in Fasia Gaza pentru a se ruga, intr-un gest incarcat de simbolism, dar extrem de controversat, comenteaza Daily Mail.

Cotidianul britanic face si o scurta prezentare a istoriei papamobilului din 1909.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2