Papa Francisc ar putea demisiona

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Papa Francisc nu exclude posibilitatea de a demisiona la un moment dat, ca predecesorul sau Benedict al XVI-lea, scrie dcnews.ro.

Intr-un interviu pentru cotidianul catalan La Vanguardia si televiziunea spaniola Cuatro, Papa, in varsta de 77 de ani, apreciaza ca Joseph Ratzinger “nu a incalcat traditia” renuntand la papalitate pe 11 februarie 2011, informeaza Mediafax.

“Papa Benedict a facut un gest insemnat, a deschis o poarta. Benedict nu a incalcat traditia. De fapt, el a creat o institutie a unor eventuali papi emeriti (…). As face acelasi lucru ca el. I-as cere Domnului sa ma lumineze cand va veni momentul si sa-mi spuna ce trebuie sa fac. Si sunt sigur ca o va face!”, a declarat Papa Francisc.

Suveranul Pontif nu spune care va fi decizia pe care o va lua daca ar fi nevoit sa-si puna problema sanatatii sau capacitatilor in declin. Dar nu indeparteaza posibilitatea unei demisii, exprimandu-si multumirea fata de aceasta noua “institutie” a unor “eventuali papi emeriti”.

De asemenea, Papa Francisc condamna in acest interviu fundamentalismul religios, pe care-l considera totusi “minoritar”. “Mesajul fundamentalist – (important) este sa vedem unde poate lovi, cel putin ideologic (…). Noi, crestinii, avem si noi grupari fundamentaliste”, a spus el.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1