Papa Francisc le multumeste polonezilor pentru ‘cadoul Ioan Paul al II-lea’

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Papa Francisc le-a multumit polonezilor pentru ‘cadoul Ioan Paul al II-lea’, intr-un mesaj transmis miercuri seara la posturile nationale de radio si televiziune din Polonia, cu trei zile inainte de dubla canonizare, programata pentru duminica, a lui Ioan al XXIII-lea si Ioan Paul al II-lea, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Multumesc poporului polonez si Bisericii (Catolice) din Polonia pentru cadoul Ioan Paul al II-lea. Acest cadou ne-a imbogatit pe toti’, a declarat Suveranul Pontif.

‘Ioan Paul al II-lea continua sa inspire Biserica Catolica. Suntem mereu inspirati de cuvintele sale, de scrierile sale, de gesturile sale’, a adaugat el.

‘Toti stim ca, inainte de a ajunge sa strabata lumea si sa slujeasca lui Hristos si Bisericii, Karol Wojtyla a crescut in Polonia sa natala si acolo s-a format inima lui’, a subliniat papa Francisc in scurtul sau mesaj.

Sfantul Parinte a reamintit ca va merge pentru prima data in Polonia, in 2016, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului ce se vor desfasura la Cracovia, oras unde cardinalul Karol Wojtyla a fost arhiepiscop inainte de a fi ales papa in 1978.

Roma se pregateste sa primeasca sute de mii de pelerini, printre care numerosi polonezi, si zeci de delegatii oficiale cu prilejul ‘evenimentului planetar’ pe care il reprezinta canonizarea, duminica, a papilor Ioan al XXIII-lea si Ioan Paul al II-lea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1