Papa Francisc refuza sa asocieze islamul si terorismul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

papa_franciscPapa Francisc a respins duminica orice asociere intre islam si terorism, spunand ca si catolicii ar putea fi la fel de violenti ca si musulmanii si afirmand ca Europa este pe cale sa impinga o parte din tineri spre terorism, relateaza France Presse.

“Nu este adevarat si nu este corect (sa spunem) ca islamul este terorismul”, a spus suveranul pontif.

Dupa recenta ucidere a unui preot in Franta de catre doi jihadistii, el a fost intrebat in legatura cu alegerea sa de a nu mentiona niciodata islamul atunci cand condamna astfel de atacuri.

“Nu cred ca este corect sa asociem islamul si violentele”, a spus papa.

“In fiecare zi cand deschid ziarele, vad violente in Italia, cineva care isi ucide prietena, un altul care isi ucide mama vitrega, si sunt catolici botezati”, a spus Francisc, vorbind intr-o conferinta de presa in avionul cu care se intorcea la Vatican dupa vizita in Polonia.

“Daca trebuie sa vorbim despre violenta islamica, trebuie sa mentionez si violenta crestina. In aproape toate religiile, exista intotdeauna un mic grup de fundamentalisti. Și noi avem”, a insistat el.

Ca in mai multe interventii in timpul calatoriei sale de cinci zile in Polonia cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, papa Francisc a dat asigurari ca religia nu este adevaratul motor al violentei.

“Se poate ucide la fel de bine cu vorba ca si cu un cutit, a spus el, referindu-se aparent la ascensiunea partidelor populiste care promoveaza rasismul si xenofobia.

Terorismul “prospera atunci cand zeul banilor este pus pe primul loc” si “atunci cand nu exista nici o alta optiune”, a spus papa.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *