Papa Francisc va vizita Romania

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

papa iohannisPapa Francisc a acceptat invitatia presedintelui Klaus Iohannis de a vizita Romania, data urmand a fi convenita ulterior, precizeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat transmis vineri presei, scrie Agerpres.

“Presedintele Romaniei i-a adresat Sanctitatii Sale invitatia de a vizita Romania. Invitatia a fost acceptata cu placere, data vizitei urmand a fi convenita ulterior pe canale diplomatice”, releva sursa citata.

Potrivit comunicatului, presedintele Klaus Iohannis a fost primit in audienta, vineri dimineata, de Papa Francisc, dupa care s-a intalnit cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

“In cursul acestor intalniri deosebit de cordiale, care au avut loc in ziua aniversarii a exact 25 de ani de la restabilirea relatiilor diplomatice, au fost discutate relatiile dintre Romania si Sfantul Scaun. De ambele parti a fost exprimata satisfactia deosebita cu privire la caracterul excelent in care s-au dezvoltat aceste relatii in ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodata, interesul reciproc pentru dezvoltarea in continuare a dialogului si a cooperarii bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertatii religioase, dialogul interreligios si combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate”, a precizat Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis anuntase joi, la plecarea in vizita oficiala la Vatican, ca il va invita pe Papa Francisc sa viziteze Romania si mentiona ca dorinta autoritatilor romane este ca aceasta vizita sa aiba loc in 2018, cand se sarbatoresc 100 de ani de existenta a Romaniei moderne.

“Voi adresa o invitatie Papei Francisc de a vizita Romania, am discutat aseara cu Preafericitul Daniel despre aceasta chestiune si Biserica Ortodoxa sustine 100% acest demers. Dorinta noastra este daca s-ar putea realiza o astfel de vizita in anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, este anul in care sarbatorim 100 de ani de existenta a Romaniei moderne. Romania are, prin istoria si cultura sa, vocatia unei relatii speciale cu Sfantul Scaun. Dorinta noastra este sa aprofundam in continuare aceasta colaborare excelenta care s-a dezvoltat in ultimii 25 de ani”, a afirmat, joi, seful statului la Aeroportul Henri Coanda.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1