Papa Francisc vrea sa se actioneze ‘cu hotarare’ impotriva abuzurilor sexuale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Papa Francisc a cerut vineri sa se actioneze ‘cu hotarare’ impotriva abuzurilor sexuale comise de membri ai clerului, potrivit AFP, care precizeaza ca papa argentinian se exprima pentru prima data in mod public si direct in legatura cu aceste abuzuri comise impotriva a zeci de mii de copii.

Suveranul Pontif l-a primit vineri pe prefectul Congregatiei pentru Doctrina Credintei, care se ocupa de aceste cazuri. ‘Sfantul Parinte a cerut in special ca, urmand linia stabilita de Benedict al XVI-lea, Congregatia sa actioneze cu hotarare in ceea ce priveste cazurile de abuz sexual’, informeaza un comunicat al Vaticanului.

Papa Francisc a cerut, de asemenea, promovarea unor masuri de protectie a minorilor si sprijinirea celor care au trebuit sa sufere in trecut astfel de violente.

Pe aceeasi linie cu predecesorul sau, papa a cerut continuarea ‘procedurilor impotriva vinovatilor si angajarea Conferintelor Episcopale pentru a formula si a pune in aplicare directivele necesare in acest domeniu’.

El a dat asigurari ca, in rugaciunile sale pentru cei care sufera, victimele abuzurilor sunt prezente intr-un mod special.

Scandalul preotilor care au abuzat de copii si adolescenti a izbucnit in SUA, la inceputul anilor 2000.

Apoi, a afectat Bisericile din mai multe tari europene, in special Irlanda, unde au fost repertoriate zeci de mii de cazuri.

Majoritatea acestora dateaza din deceniile trecute, insa crima acestor preoti era deseori dublata de alta infractiune: omerta de care erau inconjurati, unii dintre acesti prelati fiind mutati sau protejati de prelati.

Biserica din America Latina a cunoscut, si ea, o serie de scandaluri, cel mai sonor fiind cel al abuzurilor de care s-a facut vinovat fondatorul mexican al miscarii Legionarii lui Hristos, Marcial Maciel.

Predecesorul lui Francisc, Benedict al XVI-lea, ceruse iertare victimelor in numele Bisericii si pledase pentru toleranta zero.

In mai 2011, Congregatia pentru doctrina credintei le-a dat un termen de un an Conferintelor Episcopale din lumea intreaga pentru a stabili linii directoare in materie de lupta impotriva pedofiliei, cerandu-le sa colaboreze cu justitia civila.

‘Procurorul’ Vaticanului in lupta impotriva pedofiliei, monseniorul Charles Scicluna, a spus recent ca, ‘la mijlocul lunii septembrie’ a anului trecut, ‘75% dintre Conferintele Episcopale au trimis raspunsul’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *