Parada cocalarilor batausi. Elita Romaniei de maine, intr-un spectacol grotesc

home camp2
home camp2
home camp2

11269696_10153056593678757_13555428_n

Bucuresti, mai 2015. In perioada in care in Europa si lume au loc paradele gay, tineretul scolar aristocrat iese, cu acordul inspectoratului scolar, in strada, participand la o parada traditionala aflata la a sasea editie. Presa prezenta mentioneaza cifre contradictorii, dupa unii ar fi fost 1.000 de participanti, altii precizeaza, pentru a da greutate stirii, ca au fost 10.000, iar in finalul evenimentului se specifica faptul ca au fost 20.000. Participantii sunt elevi din cursul liceal de la unitatile scolare din Bucuresti.

In strada nu-i insotesc parintii si profesorii, evenimentul fiind organizat de o entitate obscura care isi face imagine in acest fel. Mai sunt prezenti 80 de politisti si un detasament de jandarmi care-si plimba uniformele si cainii in soare. Camerele prezinta fete de tineri bine hraniti, imbracati cool, freze top la baieti, de la stilul afro si hippy, pana la cel de infanterist marin. Genti de firma, bratari, lantisoare, tatuaje si mai ales multa atitudine la fetele care tipa, se zbenguie, stau pe umerii musculosului clasei, corigent la patru materii, flirteaza cu agentii tineri si danseaza in mers. Au loc scandari de nume de poeti, scriitori, abrevieri si porecle date scolilor.

Un necunoscator ar crede ca este o parada a enciclopediei Britanica. Se folosesc doar exprimari din jargonul damboviteano-cocalaresc. Totul este pentru ei “super, misto, marfa”, chiar daca uneori situatia e “caterinca sau naspa”. Nu vezi in coloana premiantii, tocilarii, olimpicii sau baietii de Harvard. Aia nu au timp de pierdut in lalaieli scalambe si nu trebuie sa o impresioneze pe aia din XII A cu mertan sau pe beizadeaua din F cu tata senator. Sunt doar cei din “gashca”, prietenii de club si fugit de la ore, execrabili la invatatura, dar cu posibilitati materiale reale, obisnuiti cu vacante in Maldive sau Costa Rica si cu babaci care au vila pe Dorobanti, casa la Mamaia, cabana la Predeal si cel putin un Ciucurencu in sufragerie. Anul trecut, elita scolara a Romaniei, formata din absolventi ai celebrelor licee au fost mai buni decat multi idioti de la tara, adica din provincie.

Daca in 2013 procentul de promovabilitate la bacalaureatul din Capitala a fost de 51 virgula la suta, anul trecut a fost 56 virgula. Adica COOL si MARFA! Ce liceele Sincai sau Lucaciu din Baia Mare sau Dragos Voda din Sighetu Marmatiei? Si Sighetu ala unde e? In Transnistria? Soarele intelighentiei viitoarei Romanii rasare in sectorul 3 si nu la tara, in mizeria aia de teritoriu fara cluburi de fitze si dealeri de extasy. Ha,i pa, mai, astia de dincolo de DN1, cu fetzele alea de tampiti patentati, degeaba va stoarceti creierii, ca babacu e bazat si deja m-a intrebat: ce vrei ba sa fii… senator sau ministru, ca sa stiu cat (fur) pun de-o parte? Gloata de toparlani intoliti la Paris si Londra se taraste abulica precum o turma de oi becaliene sterpe, cu ipoduri si iphonuril urland in castile bagate pana in urechea interioara.

Un tip cu acnee pe creier si o doza consistenta de etnobotanice la bord o vede pe fufa de Desiree agatata de gatul unuia cu mama subsecretar de stat si-si aduce aminte ca a fost parasit pentru dobitocul ala. Brusc i se activeaza unicul neuron si o doza letala de testosteron diluata in Red Bull, motiv pentru care se apropie de haiduc si-i trage un picior undeva in zona spatelui. Prietenii victimei se activeaza, tocmai vazusera seara trecuta la clubul Embryo gala Glory 21 si incepe o scarmaneala in plina piata cu pumni, picioare si scheme nereusite de low and high kick. Multumita posturilor de televiziune si idiotilor de primari, Romania a devenit o imensa piata de K1, muay thai, kempo si alte sporturi de contact.

Nu mai e oras de bagat in seama in republica noastra europeana daca nu a avut in targ macar o gala cu Eremia, Morosanu, Ghita sau Pittbul Atodiresei, spectacol cu zgomot si lumini, tipe cu pancarte, personal SMURD si cocalari asezati cu pitipoancele din dotare, la mese. Din fericire, intervin jandarmii aflati in misiune, trag doua tonfe subtile in gramada si insfaca zece gealati pe care-i duc la duba. Fac insa greseala sa nu le ia telefoanele, iar la cateva minute beizadelele sunt eliberate, asta dupa ce antena GSM de pe ASE se inrosise de apeluri. Cocosii se intorc in turma, falosi si plin de ifose. Reitingul lor a crescut subit, fufitzele ii descanta gingas, si unul care-si daduse singur peste bot si il podidise borsul deviner eroul zilei, batut cica de jamdarmi nemilosi.

Subit, doua dive se decid sa-si sacrifice virginitatea cu el, motiv sa inceapa o noua paruiala in fata „organelor”. Din fericire coloana ajunge in Piata Constitutiei, unde concertul Vama le distrage atentia si totul reintra in normalitate pentru o parte a generatiei de tineri. Aceasta este doar o fata a generatiei care va prelua curand puterea. „Elitistii” nu vor parasi tara, pentru ca bagajul neuronal de care dispun este mult prea sarac pentru a le asigura un bac luat cinstit, iar cu licente cumparate nu ar fi primiti la Sorbona sau Oxford. Ei vor deveni lideri politici, senatori, deputati, ministri, prefecti si primari ai Romaniei moderne. Spre nenorocirea noastra!

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *