Parastas pentru Mihai Eminescu la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare

Miercuri, 15 ianuarie 2020, se implinesc 170 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu.

Cu acest prilej, cu binecuvantarea si la indemnul Preasfintitului Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, Ziua Culturii Nationale va fi sarbatorita si in Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului.

Astfel, miercuri, 15 ianuarie cu incepere de la ora 12.00, la Catedrala Episcopala “Sfanta Treime” din Baia Mare, Preasfintitul Timotei Satmareanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, va savarsi Slujba Parastasului pentru marele poet national, o personalitate care a iubit Biserica, tara si neamul romanesc, precizeaza reprezentantii Episcopiei.

“La acest eveniment vor participa parintii profesori, cadrele didactice, studentii si elevii celor doua institutii teologice baimarene si anume Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul” si Departamentul de Teologie Ortodoxa “Justinian Arhiepiscopul” din cadrul Centrului Universitar “Nord” din Baia Mare. De asemenea, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Nicolae Steinhardt” din Satu Mare, slujba de pomenire se va oficia la Biserica “Sfantul Ierarh Nicolae” din incinta institutiei de invatamant.

Astfel, la orele de Religie si orele de curs, parintii profesori de specialitate si profesorii de Religie sunt indemnati ca impreuna cu elevii, seminaristii si studentii sa recite poezii din opera ilustrului nostru poet Mihai Eminescu – luceafarul poeziei romanesti, ca zi de reflectie asupra culturii si limbii romane. Vesnica lui pomenire din neam in neam!”, se mai arata intr-un comunicat al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. judecatorcuplete

    mai bine faceti slujbe funebre după Cristina ! lăsa ti să ne bucurăm de ZIUA DE NASTERE A POETULUI MIHAI EMINESCU!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1