Parcarea din fata Cinematografului Minerul se va inchide din nou

Dupa ce a fost redeschisa in urma cu cateva luni, parcarea din fata Cinematografului Minerul va fi inchisa din nou.

Asta dupa ce consilierii locali au aprobat luni, 8 mai, proiectul de hotarare privind demararea procedurilor necesare schimbarii functiunii Pietii Libertatii – zona parcari publice din fata Cinematografului Minerul, in zona pietonala, precum si inchiderea circulatiei pe un tronson din strada Crisan.

De precizat ca proiectul a trecut cu urmatoarele amendamente:

Se aproba demararea procedurilor necesare schimbarii definitive a functiunii Pietei Libertatii, din parcare in zona pietonala.

Se aproba intocmirea documentatiei pentru solicitarea avizului Ministerului Culturii, pentru schimbarea definitiva a functiunii Pietei Libertatii din fata Cinematografului Minerul, din parcare in zona pietonala, precum si inchiderea circulatiei si transformarea in zona pietonala a tronsonului strazii Crisan cuprins intre str. Gh. Sincai si str. 30 Decembrie.

Referitor la acest aspect, arhitectul Stefan Paskucz, unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea Centrului Vechi, a facut un mic istoric al situatiei din Piata Libertatii.

“Proiectul, cand l-am facut noi, s-a dorit a fi pietonal. Noi am propus atunci sa fie punct terminus piata, adica oamenii sa-si doreasca sa vina aici, nu sa tranziteze Centrul Istoric. Noi asa am cerut initial, sa fie pietonal integral.

Nu s-a putut pentru ca comisia de circulatie a justificat ca fiind axa nord-sud, Podul Viilor, trebuie tranzitata piata, atunci am facut o chestie de compromis, etapa 1 si etapa 2 insemnau un Plan Urbanistic Zonal, pe care noi l-am aprobat la Ministerul Culturii, pentru ca e de interes national piata. Ministerul Culturii ne-a dat aviz pe proiectul in care era tanzitata piata de la sud la nord si acolo s-a facut o parcare, urmand ca Primaria sa gaseasca alte solutii, sa gaseasca zonele de parcare in viitor. Asta era in 2000”, a spus Stefan Paskucz.

El a mai afirmat ca in cazul in care piata este inchisa, zona trebuie sa fie una activa, astfel incat cetatenii sa fie atrasi de locatia respectiva cu ceva.

Arhitectul a mai adaugat ca “alternativa cea mai buna ar fi o parcare adevarata facuta in zona clubului Vointa, in spatele Teatrului, care este mai jos”.

Asadar, parcarea urmeaza a fi inchisa definitiv doar dupa avizul primit de la Ministerul Culturii.

ZiarMM

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. D.M.

    Poate scapam si de vesnicele schele din zona istorica.Nu de alta dar pe langa faptul ca arata ca o buda insalubra de la tara,ne demonstreaza si priceperea administratiei locale.Ironia e ca in cea mai jegoasa cladire functioneaza finantele primariei.

    Reply
  2. Ion

    Se pare ca lucrurile se indreapta. Nu pot decat sa delicit toti cei care au contribuit la aceasta realizare. Cine vrea sa manince din masina ii incurajez sa apeleze la McDrive. Daca edilii acestui oras vor renunta si la injustarea trotuarelor in favoarea parcarilor pentru noile rable chiar avem sanse sa devenim un oras ca afara.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1