Parchetul General: CSM a comunicat faptul ca Augustin Lazar a obtinut calificativul “foarte bine” in perioada 1984-2016

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Parchetul General a publicat joi, pe pagina de Facebook a institutiei, un raspuns de la CSM din octombrie 2018, in care se arata ca procurorul general Augustin Lazar a obtinut, incepand cu anul 1984 pana in 2016, numai calificativul “foarte bine”, informeaza AGERPRES.

In raspunsul semnat de vicepresedintele CSM, Codrut Olaru, se mai arata ca Augustin Lazar nu a fost sanctionat niciodata disciplinar.

De asemenea, Parchetul General a publicat hotararea Sectiei pentru procurori a CSM din aprilie 2016, prin care s-a dat aviz favorabil numirii lui Augustin Lazar in functia de procuror general.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, CSM a comunicat, prin adresa numarul 22234 din 30 octombrie 2018, rapoartele de evaluare obtinute de procurorul general Augustin Lazar pe intreg parcursul carierei, toate calificativele acordate fiind “foarte bine”.

De asemenea, s-a constatat ca nu a fost niciodata sanctionat disciplinar, fiind astfel indeplinite conditiile prevazute de lege pentru numirea lui Augustin Lazar in functia de procuror general, asa cum rezulta si din hotararea Sectiei pentru procurori din 21 aprilie 2016.

“Semnalam diferenta de formulare a conditiilor cerute de lege in sensul ca atunci cand se vorbeste despre lipsa sanctiunilor disciplinare, conditia ceruta este sa nu fi fost sanctionat in ultimii trei ani, in timp ce in privinta evaluarii se prevede acordarea calificativului “foarte bine” la ultima evaluare si nu la evaluarea activitatii din ultimii trei ani. Aceasta interpretare este conforma si practicii unitare a Consiliului Superior al Magistraturii, care nu a sanctionat niciodata un magistrat prin respingerea candidaturii pentru o functie de conducere sau de executie in situatia in care intarzierea realizarii evaluarii nu a fost imputabila acestuia. Intotdeauna a fost luata in considerare ultima evaluare realizata si aflata la dosarul profesional. In acest sens mentionam hotararea Sectiei pentru procurori nr. 742/2007″, mai spune Parchetul General.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *