septembrie 26, 2021

Parchetul General preia cazul padurarului ucis in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat cazul padurarului Liviu Pop, ucis recent in Maramures.

“Avand in vedere petitia initiata de comunitatea Declic, semnata de peste 30.000 de persoane, precum si necesitatea administrarii cu celeritate a mijloacelor de proba, in contextul gravitatii deosebite a infractiunii ce formeaza obiectul dosarului – omor savarsit asupra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu la momentul producerii decesului, in cursul zilei de astazi, 22 noiembrie 2019, in temeiul art. 325 din Codul de procedura penala, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, a dispus prin ordonanta preluarea de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica, in vederea efectuarii urmaririi penale, a dosarului privind uciderea unui padurar, in cursul lunii octombrie, in judetul Maramures, pe raza cantonului silvic Strambu Baiut.

Cauza a fost inregistrata initial pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalului Maramures, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusa inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin.1 Cod penal rap. la infractiunea de omor prevazuta de art. 188 alin.1 Cod penal, si uz de arma fara drept, prev. de art. 343 alin. 1 Cod penal”, se arata intr-un comunicat de presa.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2