Parcul Naţional Virunga din RD Congo a anunţat naşterea primului pui de gorilă din anul 2022

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Parcul Naţional Virunga din Republica Democrată Congo a anunţat naşterea primului pui de gorilă din anul acesta, după cei 17 pui născuţi în anul 2021, relatează sâmbătă AFP, informează AGERPRES.

„Suntem încântaţi să anunţăm naşterea primului pui de gorilă din anul acesta!”, a postat parcul vineri pe Twitter, precizând că paznicii parcului au descoperit puiul de gorilă în timpul unei patrule în regiunea Tshiaberimu.

În 2021, parcul a consemnat naşterea a 17 pui de gorilă de munte (gorilla beringei beringei).

În decurs de 40 de ani, populaţia gorilei de munte din RD Congo şi din statele învecinate ca Uganda şi Rwanda s-a înmulţit cu cinci, crescând de la 200 la peste 1.000 de exemplare. Parcul Virunga adăposteşte un sfert din totalul populaţiei de gorile de munte.

Parcul Naţional Virunga (PNV) este parcul cel mai bogat în biodiversitate din Africa şi principalul sanctuar pentru protecţia gorilelor de munte. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO şi constituie habitatul multor animale emblematice (gorile, okapii, elefanţi etc.)

Cu toate acestea, PNV a devenit unul dintre cele mai periculoase locuri din lume din punctul de vedere al conservării faunei sălbatice, ca urmare a exploatării petrolului şi a altor activităţi ilegale. Situat la frontiera cu Uganda şi Rwanda, parcul se întinde mai ales în provincia Nord-Kivu, un teritoriu unde se înfruntă de peste un sfert de secol mai multe grupuri de gherilă.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2