PĂRINȚI REVOLTAȚI – Copiii trec în online din cauza profesorilor nevaccinați

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Decizia anunțată de autorități cu doar două zile înainte de reînceperea cursurilor, după vacanța prelungită dată de autorități, prin care elevii vor fi fizic în bănci doar în școlile unde rata de vaccinare este mai mare de 60%, starnește reacții vehemente din partea părinților.

La Grădinița 13 (de fapt structura B a Grădiniței nr.10), una din cele patru grădinițe din Baia Mare unde se va intra în online de luni, 8 noiembrie, revolta părinților este maximă. Aceștia vor cere Inspectoratului Școlar Județean să permită copiilor să fie prezenți fizic la grădiniță. Mai exact, în adresa care va fi transmisă către ISJ Maramureș se cere revenirea la educație cu prezență fizică, respectiv se cere testarea periodică a profesorilor.

„Noi, părinții preșcolarilor, solicităm, prin prezenta,
1. derogarea de la articolul 1 din acest Ordin, al grupelor unde întregul personal de predare și îngrijire este vaccinat împotriva SARS COV 2 și revenirea la educație cu prezență fizică în unitatea de învățământ.
2. Dorim că personalul nevaccinat, dar trecut prin boala in ultimele 6 luni sa fie luat in considerare la calculul necesar pentru a atinge pragul de 60%
3. Având în vedere faptul că în instituțiile de stat: poliție, ANAF, creșe, spitale primarii, activitatea nu este condiționat a de un anumit procent, iar școlile și grădinițele sunt instituții de stat, cerem testarea periodica a cadrelor didactice.

În plus, Grădinița nr 13, cu toate că este structura B a Grădiniței cu program prelungit nr.10, își desfășoară activitățile educative într-o altă locație, cu doar 3 grupe și personal didactic vaccinat peste 60%”, se arată în documentul care va ajunge luni la prima oră pe masa conducerii ISJ Maramureș.

„Ceea ce se întamplă nu este normal. Nu mi se pare în regulă să condiționezi accesul la educație de rata de vaccinare. Eu, ca și părinte, nu am nicio parghie legală prin care să pot lupta pentru dreptul la educație al propriului copil. Ce să fac? Să oblig personalul grădiniței să se vaccineze? Asta nu este o soluție. Sunt pro vaccinare dar sunt împotriva obligativității vaccinării sau a presiunilor în acest sens”, spune Ana-Maria H.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

4 Comments

 1. Buhai

  In Spitalul Judetean, cei care fac practica si sunt nevaccinati,se testeaza la 3 zile pe banii lor. La fel sa faca si cadrele didactice nevaccinate! Nu opriti educatia. Online nu este educatie!

  Reply
  1. mo

   Sistemul de invatamant este sustinut de catre comunitate,deci poate ar trebui sa „organizam” lucrurile astfel incat sa le adaptam la situatia curenta in care oamenii care isi desfasoara activitatea in institutie si au dreptul la libertatea de a decide in ceea ce priveste propria sanatate sa-si poata desfasura activitatea in conditii de siguranta, fara sa ii fortam la luarea unor decizii fara voia lor. Daca voi vedeti in ei doar niste oameni care-s „platiti” pentru asta ganditi-va ce se intampla daca renunta la job, cine le ia locul? Sau considerati ca profesorii sunt un fel de cioban la oi a caror scop este sa-i supravegheze pe elevi? Poate ar trebui sa „ne f%^a grija” si de libertatile altora nu doar de nevoile proprii. Suntem mai rau ca animalele, nu-i de mirare ca au existat perioade in istorie cand a existat sclavie…

   Reply
 2. Buhai-De-Balta

  Aho , aho , copii si frati … Langa Boi [ buhai ] v-alaturati … Intr-adevar , scoala onlaine = analfabeti functionali !!! …

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2