Parinti si dascali exasperati de ideile alambicate ale sefimii de la URBIS. Chereches i-a convocat in biroul sau, maine la 08.00

Reclame home 1
Reclame home 1

Incurcate sunt caile domnului, dar si mai incurcate sunt cararile din “incinta” societatii URBIS. In loc sa simplifice lucrurile pentru elevii din Baia Mare care pot beneficia de abonamente gratuite, sefimea de la transportul public in comun prefera o strategie alambicata care nu da bine nici Primariei care a facut propunerea, nici CL care a aprobat proiectul de hotarare si in niciun caz URBIS-ului. Dascalii baimareni sunt “ingropati” in intrebarile parintilor care si-au pierdut rabdarea si nu inteleg de ce trebuie sa mearga pana la URBIS ca sa faca legitimatii de calatorie apoi sa adune un vraf de documente, pe care ulterior sa le depuna tot la URBIS sau sa se inscrie pe tabelul de la scoala ca intr-un final sa primeasca niste amarate de abonamente gratuite la transportul public in comun.

Mai mult, trebuie sa stiti ca aceste abonamente gratuite nu sunt facute pentru “transportul elevilor la scoala” si ele nu pot fi conditionate in acordarea lor nici de unitatile de invatamant, nici de URBIS sau vreo alta institutie. Singura conditie ceruta, in proiectul de hotarare aprobat de consilierii locali, pentru eliberarea unui astfel de abonament, este ca elevul sa fie cu domiciliul in Baia Mare. Atat! De acest document poate beneficia orice copil care are adresa in Baia Mare si il poate folosi oricand si in orice scop pe raza Municipiului Baia Mare. Scolile NU trebuie sa ceara nicio finantare de la URBIS!

URBIS-ul NU poate CONDITIONA care elev beneficiaza sau nu de acest abonament!

Daniela Bazarea, consilier local: “Ce treaba are scoala cu abonamentele gratuite? Nu are logica, chiar e fara logica! Sa implici scolile, Inspectoratul Scolar Judetean…Nu are nicio legatura cu scoala! Orice copil, care este elev, poate calatorii cu autobuzul oriunde si oricand in Baia Mare. Abonamentul nu este pentru a merge la scoala, abonamentul este pentru a circula oriunde, oricand in Baia Mare. Nu este transport scolar! Astia chiar nu pricep? Abonamentul nu se face selectiv pentru copilul X sau Y. Toti care il solicita trebuie sa il primeasca. “

Ca sa fim transparenti pana la capat, prin aceste facilitati acordate elevilor si studentilor de catre Primaria Baia Mare cu votul favorabil al Consiliului Local Baia Mare, URBISUL, care este o societate aproape falimentara, se salveaza intr-o oarecare masura, deoarece toate aceste abonamente sunt decontate de la bugetul local, banii intrand in visteria societatii de transport in comun.

Cristian Niculescu Tagarlas: ”Din punctul meu de vedere ca si consilier local, aceasta subventie a fost acordata pentru ca elevii sa fie sustinuti astfel de catre Consiliul Local. Modul de punere in executare este in exclusivitate atributul primarului si a celor de la URBIS.”

Contactat telefonic, primarul Catalin Chereches a relatat faptul ca maine dimineata la ora 08.00 sefii de la URBIS sunt convocati la Primaria Baia Mare.

Catalin Chereches, primar Baia Mare: ”Nu trebuie facut niciun tabel, aia de la URBIS sunt niste aiuriti. E o prostie de-a lor, dar daca ei asa procedeaza o sa facem altfel. Eu i-am convocat la ora 08.00 la mine si le recomand sa simplifice. O sa rezolvam.”

In cursul diminetii de maine, primarul ne va comunica daca se va simplifica procedura de obtinere a abonamentului gratuit la mijloacele de transport in comun de la URBIS SA.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole