Parintii nu au dreptul sa acceseze contul de Facebook al unui copil decedat, decide un tribunal german

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Un tribunal din Germania a respins miercuri cererea unei mame de a obliga Facebook sa-i acorde acces la contul fiicei ele care si-a pierdut viata, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

In verdict, care anuleaza o decizie a unei instante inferioare, curtea de apel din Berlin precizeaza ca dreptul la telecomunicatii private include si comunicatiile electronice, menite sa fie vazute doar de anumite persoane.

Chestiunea vietii private este inca una sensibila in Germania, din cauza supravegherii extinse practicate de politia secreta Stasi in Germania de Est comunista si de Gestapo in perioada nazista. Aceste amintiri privind spionajul de stat au fost readuse la lumina de Edward Snowden in 2013, prin dezvaluirile despre interceptarile serviciilor de informatii americane.

In cazul Facebook, mama unei fete de 15 ani care a fost lovita de metrou la Berlin in 2012 a cerut acces la contul fiicei sale pentru a cauta indicii privind eventuala sinucidere a fiicei sale.

Facebook a refuzat sa asigure accesul la cont, care a fost transformat intr-unul memorial, ceea ce inseamna ca practic a fost inchis si serveste ca platforma pentru impartasirea de amintiri pentru prieteni si familie.

Un tribunal regional din Berlin a decis in favoarea mamei in 2015, afirmand ca contractul fiicei sale cu Facebook a trecut la parintii sai, in conformitate cu legile germane privind mostenirea.

De asemenea, instanta mai preciza ca dreptul fetei la viata privata nu era protejat pentru ca ea era minora si ca depindea de parintii ei sa-i protejeze drepturile.

Curtea de apel a decis insa miercuri ca dreptul la telecomunicatii private este mai important decat cel la mostenire si ca obligatia parintilor de a proteja drepturile fiicei lor a incetat odata cu moartea ei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *