Paris: Desenele creatorului de moda Yves Saint Laurent vor fi scoase la licitatie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Sute de desene ale creatorului de moda francez Yves Saint Laurent, neexpuse vreodata si care erau destinate unui proiect din anii ’60, vor fi scoase la licitatie miercuri, 19 decembrie, la Paris potrivit casei Cornette de Saint Cyr citata vineri de AFP, potrivit Agerpres.

Provenite din colectia si mostenirea editorului parizian Jacques Damase, aceste desene urmau sa ilustreze o carte pentru copii, ”Un Diable a Paris”, care pana la urma nu a fost tiparita.

„Intalnindu-l pe Yves Saint Laurent prin intermediul lui Roger Vivier, Jacques Damase i-a comandat aceste desene exceptionale ramase in colectia sa”, a precizat casa de licitatii, care a estimat plansele intre 300 si 1.500 de euro.

In spiritul desenelor lui Cocteau, Yves Saint Laurent a reprezentat personaje jumatate om – jumatate animal, cu capete de taur, aripi de fluture, sau fetele mascate, reprezentand diavoli sau dracusori.

Ansamblul desenelor este expus in perioada 14 – 18 decembrie, intre orele 11:00 si 18:00, iar intrarea este libera (6, avenue Hoche – 75008 Paris).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2