Paris, New York, Tokyo si alte orase promit sa isi reduca volumele de deseuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Douazeci si trei de orase si regiuni ale lumii, in care traiesc peste 150 de milioane de locuitori, s-au angajat marti sa isi reduca semnificativ volumele de deseuri incinerate sau depozitate, intrucat acestea reprezinta o sursa ce alimenteaza emisiile de gaze cu efect de sera, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Cinci orase europene, opt orase americane, regiunea Catalonia, dar si alte metropole ale lumii, precum Tokyo, Dubai, Toronto, Vancouver, Montreal, Sydney si Tel Aviv, au semnat o declaratie comuna ce vizeaza reducerea cu 50% pana in 2030 a volumelor de deseuri incinerate sau depozitate si cresterea cu 70% a ratei de recuperare (reciclare si obtinerea de compost) in raport cu anul 2015, reducand in acelasi timp cu 15% volumul de deseuri produse de fiecare locuitor.

Potrivit calculelor efectuate de coalitia C40, aceasta masura va economisi in fiecare an aproximativ 87 de milioane de tone de deseuri, care, altfel, ar produce gaze cu efect de sera.

Deseurile arse produc dioxid de carbon (CO2), iar cele depozitate produc metan. Specialistii estimeaza la circa 2 miliarde de tone actuala productie anuala de deseuri municipale.

Dupa retragerea Statelor Unite din Acordul pentru clima de la Paris, semnat in 2015, mai multe administratii americane locale au preluat responsabilitatea guvernului federal, incercand sa isi reduca emisiile de carbon.

Statele federale americane pot sa actioneze pentru a-si ecologiza retelele electrice, insa prerogativele oraselor sunt mai limitate. In schimb, gestionarea deseurilor intra pe deplin in responsabilitatea lor.

„Sa continuam sa depozitam tot mai multe deseuri in gropi de gunoi nu este o procedura sustenabila, de aceea am creat cel mai amplu program de colectare a deseurilor organice din tara”, a declarat Bill de Blasio, primarul orasului New York.

Washington, Philadelphia, Portland si San Francisco sunt cateva dintre marile orase americane care au semnat noua declaratie.

Toti semnatarii se vor reuni peste doua saptamani la San Francisco pentru a participa la prima editie a Summitului mondial de actiune pentru clima.

Anne Hidalgo, primarul Parisului, presedinta coalitiei oraselor C40 Cities, va fi la randul ei prezenta la acel eveniment.

„Pentru a realiza cele mai ambitioase obiective ale Acordului de la Paris, trebuie sa transformam de urgenta fiecare aspect al modului nostru modern de viata, in special pe acela ce vizeaza lucrurile pe care le aruncam”, a declarat ea.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole