Parisul nu mai vrea animale salbatice in circuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul municipal din Paris s-a angajat miercuri sa faca din capitala Frantei un oras fara animale salbatice in circuri, fara a stabili insa un termen limita in acest sens si pasand guvernului responsabilitatea unei interdictii – un mic pas inainte pentru ecologisti, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Prezenta animalelor salbatice in spectacolele de circ este din ce in ce mai criticata in Franta, unde 65 de comune au interzis deja circurile care detin animale.

Insa guvernul nu a mers atat de departe, spre deosebire de cele 41 de tari care au facut deja acest pas, dintre care 19 din Europa.

Miercuri, toti alesii parizieni s-au pronuntat pentru aceasta initiativa a primaritei socialiste Anne Hidalgo, dupa o dezbatere aprinsa privind animalele salbatice in circuri si abuzurile asupra animalelor in general.

Dezbaterea a fost relansata dupa ce un tigru care a scapat dintr-un circ la Paris a fost impuscat de catre proprietarul sau in 24 noiembrie.

„Animalele salbatice din circuri nu sunt bine tratate. Ele sunt exploatate de dragul distractiei, iar acest lucru ii deranjeaza pe din ce in ce mai multi parizieni”, a spus Jacques Boutault, un ales ecologist.

Aceasta dorinta este „un pas inainte chiar daca nu merge suficient de departe”, a adaugat el.

Primaria din Paris intentioneaza sa organizeze intalniri cu proprietarii de circuri pentru a gasi o solutie pentru animalele salbatice tinute in captivitate, fara a periclita activitatea acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2