Parisul ramane fara turisti

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Regiunea capitalei franceze a pierdut 1,5 milioane de turisti in 2016 ca urmare a atentatelor, cele mai mari scaderi inregistrandu-se la numarul turistilor chinezi si japonezi, a anuntat marti Comitetul regional pentru turism (CRT), citat de France Presse.

Pierderile financiare cauzate de reducerea numarului de turisti in regiunea Paris anul trecut sunt estimate la 1,3 miliarde euro, conform bilantului anual al CRT.

Numarul turistilor din regiunea Ile-de-France a fost de aproape 31 de milioane anul trecut, cu 4,7% mai mic decat in 2015. Numarul turistilor straini s-a redus cu 8,8%, iar cel al turistilor francezi cu 0,8%. In ceea ce priveste numarul total de nopti hoteliere in regiunea Paris, scaderea a fost de 7,2%.

Potrivit CRT, cel mai mare recul s-a inregistrat in randul turistilor chinezi (o scadere de 268.000 de vizitatori fata de 2015), urmati de cei japonezi (mai putini cu 225.000 fata de 2015) si italieni (scadere de 215.000).

CRT estimeaza ca asupra americanilor — cel mai mare contingent de vizitatori din Franta — ‘impactul a fost mic’, numarul turistilor veniti din SUA scazand cu 100.000 anul trecut fata de cel anterior.

Impactul atentatelor din Paris a fost resimtit si de principalele obiective turistice — Arcul de Triumf a inregistrat o scadere a numarului de vizitatori de 24%, Muzeul Luvru de 13,3%, Palatul Versailles 9,8% si Disneyland de 9,5%.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *