Parlamentari francezi cer recunoasterea Statului Palestina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un grup de 154 de deputati si senatori francezi de toate culorile politice i-au cerut presedintelui François Hollande recunoasterea Statului Palestina, potrivit unei scrisori transmise duminica agentiei France Presse, informeaza AGERPRES.

Presedintele francez, Francois Hollande, il primeste la Palatul Elysee pe Mahmoud Abbas, la inceputul lunii februarie

„Franta trebuie sa demonstreze dorinta sa de a iesi din impas in acest conflict reafirmand solemn, in numele dreptului inalienabil la autodeterminare, ca poporul palestinian are motive serioase pentru a dispune de un stat. Aceasta tine cont de respectarea dreptului international, precum si a securitatii Israelului”, i-au scris acesti parlamentari sefului statului.

„Domnule presedinte, aratati-va la inaltimea mizei si nu ratati aceasta intalnire cu istoria, recunoscand din acest moment Statul Palestina”, au cerut ei.

Cea mai mare parte a grupurilor politice, de stanga si de dreapta, sunt reprezentate in lista semnatarilor. Printre acestea se afla deputatul PS Gilbert Roger, presedinte al grupului de prietenie Franta-Palestina, comunistii Marie-George Buffet si Pierre Laurent, senatoarele ecologiste Aline Archimbaud si Esther Benbassa, socialistii Marie-Noëlle Lienemann, Mathieu Hanotin si Catherine Tasca sau republicanii (LR, dreapta) Jean-Luc Reitzer si Michel Voisin.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2