Parlamentarii maramureseni, invitati la sedinta comisiei de dialog social din luna martie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La intalnirea Comisiei de Dialog Social ce a avut loc zilele trecute la Palatul Administrativ din Baia Mare s-au purtat si diverse discutii pe teme din sanatate.

Astfel, Uniunea Judeteana Sanitas a depus un memoriu cu privire la limitele impuse de OUG nr. 114/2018, care a afectat veniturile salariatilor din sanatate si asistenta sociala.

Revendicarile solicitate se refera la actele contradictorii care au generat aplicarea unitara a salarizarii unor categorii de personal; calcularea sporurilor si a garzilor la salariul de baza actual pentru toti salariatii din sistemul sanitar si cel de asistenta sociala; eliminarea inechitatilor in ceea ce priveste aplicarea regulamentului de sporuri; corectarea inechitatilor din Legea nr.153/2017 si includerea in Anexa II a tuturor categoriilor de personal sin sanatate si asistenta sociala; negocierea si semnarea contractului colectiv de munca la nivelul sectorului Sanatate. Activitati sanitar veterinare.

Presedintele ”Cartel Alfa” a solicitat pentru luna martie o intalnire a comisiei de dialog social la care sa participe si parlamentarii maramureseni.

Prefectul Vasile Moldovan a declarat ca revendicarile sindicatelor din sanatate vor fi transmise la nivel central, iar parlamentarii maramureseni vor fi invitati la sedinta pentru a le fi comunicate problemele legislative de catre sindicalisti, precizeaza reprezentantii Prefecturii Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole