Parlamentarii si-au votat noi privilegii

Reclame home 1
Reclame home 1

parlamentulromaniei_or-600x400Parlamentarii si-au votat noi privilegii inainte de dezbaterea motiunii. Deputatii si senatorii si-au acordat bani in plus pentru benzina si cazare in conditii de lux, arata romaniatv.net.

Parlamentarii au decis sa renunte la masini pentru deplasari in colegiu, urmand sa primeasca, in schimb, o suma forfetara de 1.400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport in colegiul in care au fost alesi, potrivit unei completari aduse  Legii 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor.  De asemenea, parlamentarii vor primi 4.600 de lei pentru cazare.

„Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat sa propuna Comisiei de Statut doua modificari care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor. Se solicita completarea articolului 41 alin. 2 si articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, in sensul in care parlamenarii nu mai beneficiaza de autoturisme in colegiile si circumscriptiile electorale, Parlamentul fiind in imposibilitatea achizitionarii unui numar atat de mare de masini”, declara, luni, vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru.

Astfel, deputatii si senatorii care nu au domiciliul in municipiul Bucuresti sau judetul Ilfov vor putea primi lunar, pe durata mandatului, suma forfetara de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscriptie, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, care reprezinta document justificativ.

Potrivit lui Ioan Chelaru, Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au propus si modificarea articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, care face refierire la suma forfetara pe care alesii o vor primi lunar pentru cazare.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole