Parlamentarii si-au votat pensii speciale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

parlamentulromaniei_or-600x400Plenul Camerei Deputatilor si Senatului a adoptat, marti, cererea de reexaminare a presedintelui pe proiectul legii privind pensiile parlamentarilor si au adoptat proiectul de lege cu amendamente cu 287 voturi „pentru”, un vot „impotriva” si cinci abtineri, informeaza AGERPRES.

Proiectul, care este o modificare la Statutul deputatilor si senatorilor, prevede ca parlamentarii care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare au dreptul, la incetarea mandatului, la indemnizatie pentru limita de varsta, daca nu sunt realesi pentru un nou mandat.

„Deputatii si senatorii beneficiaza de indemnizatia pentru limita de varsta de la data la care li se acorda drepturile de pensie pentru limita de varsta, dar nu mai devreme de data incetarii mandatului aflat in derulare. Pentru mandate incomplete, indemnizatia pentru limita de varsta se calculeaza proportional cu perioada de mandat efectiv exercitata, dar nu mai putin de un mandat parlamentar.

Nu beneficiaza de indemnizatia pentru limita de varsta deputatii si senatorii care au fost condamnati definitiv pentru comiterea, in calitate de deputat sau senator, a unei infractiuni de coruptie prevazuta la art. 289 — 291 din legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pentru infractiunile prevazute la art. 254 — 257 din legea nr.15/1968 privind Codul Penal al Romaniei, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 65 din 16 aprilie 1997, cu modificarile si ulterioare”, mai prevede acest proiect de lege.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2