Parlamentarilor maramureseni li s-a cerut imposibilul: Sa schimbe unele legi ale tarii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mult asteptata sedinta a sindicalistilor cu parlamentarii din judet a venit astazi, 28 aprilie la sala de sedinte a Prefecturii Maramures. Cum era de asteptat, la sedinta nu au fost prezenti toti alesii, altii considerand ca problemele din judet nu sunt importante pentru ei. Sedinta lunara a Comisiei de dialog social a fost condusa de subprefectul Gavris Ardelean.

La intalnire au fost invitati sa ia parte parlamentarii maramureseni, raspunzand pozitiv senatorul Severica Covaciu, deputatii Norbert Apjok, Calin Matei, Vlad Durus si Adrian Todoran, precum si Olivia Cherhat, care a reprezentat-o pe Viorica Chereches, deputat. Au mai participat reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Consiliului Judetean Maramures, ai serviciilor publice deconcentrate, ai filialelor judetene ale confederatiilor patronale si ai filialelor judetene ale confederatiilor sindicale.

Liviu Pop, vicepresedinte al UST Cartel Alfa, Filiala Maramures, a cerut ca salariile in administratie sa fie stabilite pe baza unor grile si sa nu ramana la latitudinea unor presedinti de consilii judetene sau a unor primari. De asemenea, el s-a exprimat pentru crearea unui Corp al functionarilor publici, care sa asigure independenta functionarului din punct de vedere politic. Liviu Pop a propus, totodata, ca sporul de conditii grele sau vatamatoare sa se stabileasca in cuantum si nu in procent si s-a aratat dispus, in numele sindicatelor, sa stea la masa dialogului pentru a pune la punct un nomenclator de personal, pentru ca in acest moment in unele institutii sunt prea multi angajati, iar in altele prea putini.

Florin Hossu, presedinte al UST Cartel Alfa, Filiala Maramures, a adus in discutie Legea Salarizarii Unitare, cerandu-le parlamentarilor maramureseni ca, impreuna cu federatiile sindicale, sa organizeze la Bucuresti o dezbatere publica pentru completarea sau modificarea acestui proiect de lege. Florin Hossu s-a referit si la necesitatea ca aceasta lege sa fie sustenabila pe termen lung.

Dr. Zagyva Piroska Judit, din partea Cartel Alfa, s-a referit la cateva solicitari ale personalului medical, cum ar fi salarizarea medicilor in functie de vechimea in grad, reglementarea garzilor sau cresterea sporului pentru conditii de munca deosebit de periculoase.

Stefan Petricean, reprezentantul Confederatiei Meridian, Filiala Maramures, a facut cateva propuneri punctuale de modificare a Legii Dialogului Social, a Legii Insolventei, a Legii Minelor, a Legii pensiilor (cu referire directa la fostii lucratori ai IPEG) si le-a cerut parlamentarilor maramureseni sa sustina proiectul de lege privind Statutul personalului feroviar.

Constantin Cucosel, presedinte al UGIR, Filiala Maramures, s-a referit la modalitatea de impozitare a microintreprinderilor, considerand ca s-a creat o discriminare intre platitorii de impozit pe profit si platitorii de impozit pe veniturile microintreprinderilor. Cucosel a vorbit despre invatamantul dual, fiind de parere ca intreaga greutate a sustinerii acestuia este pusa pe umerii agentilor economici, care nu intotdeauna au posibilitati materiale si financiare suficiente.

Parlamentarii prezenti au promis ca vor sustine in comisiile parlamentare amendamentele propuse si si-au exprimat disponibilitatea de a participa mai des la astfel de intalniri.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2