Parlamentul a adoptat proiectul legii bugetului de stat pe 2019

Parlamentul a adoptat vineri proiectul bugetului de stat pe 2019, informeaza AGERPRES.

S-au inregistrat 275 de voturi ”pentru”, 122 – ”impotriva” si 2 abtineri.

La proiectul bugetului de stat propus de Guvern au fost adoptate mai multe amendamente. Unul dintre ele se refera la suplimentarea bugetului Ministerului Muncii pe anul 2019 pentru majorarea alocatiilor copiilor incepand cu 1 martie, de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copiii cu varste intre 0 si 2 ani de la 200 la 300 de lei. Amendamentul a apartinut deputatului PNL Robert Sighiartau.

Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, pentru a se asigura sursa de finantare pentru majorarea alocatiilor pentru copii va creste deficitul bugetului general consolidat estimat. Pentru punerea in aplicare a acestei prevederi a fost modificata legea privind plafoanele unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, majorandu-se deficitul bugetar de la 2,55% la 2,76%.

De asemenea, plenul a mai decis, adoptand un amendament propus de liderul PSD, Liviu Dragnea, diminuarea bugetului SRI cu 445.000.000 lei, al Serviciului de Informatii Externe – cu 30.000.000 lei si al SPP – cu 50.000.000 lei, fiind suplimentate bugetele Ministerului Sanatatii si CNAS pentru finantarea programului privind vitamina D, a programului “Panorama”, care presupune testari prenatale ale femeilor insarcinate, programului de testare a markerilor tumorali si programului “Diabet juvenil”.

Si bugetul Ministerului Educatiei a fost suplimentat pentru finantarea programului “Masa calda”. In schimb, au fost diminuate bugetele Autoritatii Electorale Permanente si Ministerului de Finante.

Bugetul Academiei Romane a fost majorat in plen printr-un amendament cu 350.000 lei pentru editarea si publicarea clasicilor literaturii romane in editii stiintifice integrale.

Alt amendament adoptat de plen a fost propus de deputatul PMP Ionut Simionca si prevede finantarea cu 5.360.000 lei a unui complex sportiv in comuna Rodna din Bistrita-Nasaud, fiind majorat in acest sens bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

De asemenea, plenul a aprobat si cele patru amendamente admise de comisiile de buget-finante la Ministerul Transporturilor, unul dintre acestea vizand alocarea a 23.500.000 lei pentru revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iasi – Targu Neamt, parte din Autostrada ”Unirii”. Suma se asigura prin redistribuiri in cadrul bugetului Ministerului Transporturilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1