Parlamentul dezbate vineri motiunea de cenzura

parlamentulromaniei_or-600x400Parlamentul dezbate, vineri, prima motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta initiata dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catreKlaus Iohannis, dar initiatorii, liberalii, nu ii dau prea mari sanse de reusita.

Motiunea de cenzura inititulata “Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!” este semnata de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO si doi de la grupul democrat-popular, restul fiind deputati si senatori ai PNL.

Pentru a fi adoptata, motiunea ar trebui sa fie votata de 278 de parlamentari, adica jumatate plus unu din numarul alesilor, iar, in acest momenet, matematic, PNL nu a reusit sa adune aceste voturi.

Practic, coalitia majoritara care sustine guvernul, formata din PSD, UNPR, PC, PLR, intruneste 298 de parlamentari, la care s-ar adauga 17 deputati ai minoritatilor nationale care, de obicei, voteaza cu puterea. Iar in favoarea motiunii de cenzura ar fi opozitia formata din PNL cu 174 de parlamentari, la care s-ar aduna inca 12 parlamentari neafiliati care apartin PSRO lui Mircea Geoana. Mai sunt 14 deputati din grupul popular-democrat si inca 14 parlamentari neafiliati care ar putea sa se alature.

UDMR, care numara 25 de parlamentari, a anuntat ca nu va vota impotriva motiunii, dar ca unii dintre ei vor vota pentru, iar altii se vor abtine.

Deci, teoretic, vor fi cel putin 315 parlamentari impotriva motiunii de cenzura si doar maximum 214 pentru motiune. Ramane de vazut si cum va vota UDMR si cati alesi din alte partide s-ar razgandi sa treaca pe baricada sustinatorilor motiunii.

ziare.com

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1