Parlamentul European va solicita din nou, saptamana viitoare la Strasbourg, acceptarea Romaniei si a Bulgariei in Schengen

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Parlamentul European va supune la vot saptamana viitoare o noua rezolutie in care solicita admiterea Romaniei si a Bulgariei in spatiul Schengen, relateaza vineri novinite.com, informeaza AGERPRES.

Rezolutia, redactata pe baza unui raport elaborat de eurodeputatul socialist bulgar Serghei Stanisev, este una non-legislativa si cere Consiliului Uniunii Europene sa ia o decizie rapida si pozitiva asupra aderarii celor doua tari in spatiul european de libera circulatie.

Eurodeputatii si-au exprimat in iunie 2011 sustinerea pentru admiterea Romaniei si Bulgariei in Schengen, pozitie confirmata de mai multe ori ulterior.

Co-legislativul UE noteaza ca cele doua tari deja aplica partial regulile Schengen. Decizia finala in acest dosar trebuie sa fie luata cu unanimitate de catre Consiliul UE, institutie care de la 1 ianuarie va fi prezidata, pentru sase luni, de catre Romania.

La finalul lunii mai, Parlamentul European a reiterat intr-o rezolutie ca Romania si Bulgaria sunt pregatite sa faca parte din spatiul Schengen si a cerut Consiliului UE sa aprobe aderarea celor doua state. In document, eurodeputatii au condamnat prelungirea controalelor la frontierele interne ale spatiului Schengen, care restrang libertatea de circulatie intre cele 26 de state membre.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *