Parlamentul turc a adoptat proiectul unei legi controversate ce intareste controlul internetului

Reclame home 1
Reclame home 1

Parlamentul turc a adoptat miercuri seara o serie de amendamente controversate ce intaresc controlul statului asupra internetului, denuntate “inrobitoare” de opozitia turca si numeroase ONG-uri, a relatat presa turca, informeaza AFP citata de Agerpres.

Aceasta noua lege permite autoritatii guvernamentale de telecomunicatii /TIB/ sa blocheze fara decizia justitiei site-uri ce aduc atingere “vietii private” sau publicand continut considerat “discriminatoriu sau ofensator”.

Ea chiar permite TIB sa ceara furnizorilor de acces si sa pastreze timp de doi ani informatii despre site-urile vizitate de fiecare utilizator.

Prezentate in cadrul unui proiect de lege unde ideile sunt ingramadite in dezordine de un ales al Partidului Justitiei si Dezvoltarii /AKP/, aceste noi prevederi au fost adoptate dupa cateva ore de dezbatere aprinsa cu opozitia.

Multi dintre deputati s-au urcat la tribuna miercuri pentru a denunta “cenzura” impusa prin aceasta noua lege de guvernul islamo-conservator al premierului Recep Tayyip Erdogan, la putere din 2002.

AKP are o majoritate absoluta de 319 locuri din 550 in Parlament.

Intr-un “raport asupra transparentei” publicat in decembrie, gigantul internet Google a clasificat deja Turcia, impreuna cu China, in primul rand de cenzori web.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2