Parohiile din Maramures acceseaza fonduri europene. Banii europeni, pe placul primariilor din judet

PNL

bani euro 3Banii europeni plac primariilor din judet, dar si parohiilor. Cifrele oferite astazi de catre conducerea Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale Maramures arata ca gradul de absorbtie pe PNDR 2007-2013 in Maramures este de 90,6%. Pe noul program 2014-2020 în total sunt depuse pana acum 127 de proiecte, dintre care, spune directorul Sorin Pop, 48 de proiecte sut declarate deja eligibile. Ca si valoare vorbim de 14,8 milioane de euro.

Sorin Pop spune ca primariile din judet au tendinta de a accesa fonduri europene,. Sunt primarii care au reusit sa obtina bani europeni pentru reabilitarea caminelor culturale, cum este cazul primariilor Remetea Chioarului si Baiut (ambele avand doua camine culturale de reabilitat pe bani europeni). Vorbim apoi si despre parohii din judet care vor primi bani europeni pentru diferite proiecte si anume Parohia Reformata Berchez si Parohia Ortodoxa Copalnic Manastur.

Toate aceste cifre au fost facute publice astazi, 27 aprilie, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural pe luna aprilie. Alte primarii care vor primi bani europeni pe noul PNDR sunt primariile Valea Chioarului, Cicarlau, Recea. Budesti, Satulung.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1