Parteneriat intre inspectoratele scolare si institutiile educationale din China si Maramures pentru predarea limbii chineze in judet

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Consiliul Judetean Maramures si Institutia Prefectului au fost gazdele intalnirii reprezentantilor inspectoratelor scolare si ai institutiilor educationale din provinciile Zhejian (China) si Maramures. Intalnirea a fost prezidata de Ana Moldovan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures si a avut drept scop stabilirea bazelor pentru incheierea unui acord de parteneriat intre institutiile mai sus mentionate, cu sprijinul Institutului Confucius din cadrul Universitatii Babes – Bolyai din Cluj Napoca.

In sala a fost prezenta si Smaranda Moldovan, managerul proiectului ”Clasa Confucius”, initiat de Institutul Confucius, care a aratat ca ”acest proiect prevede predarea limbii si culturii chineze in scolile din Romania si se bucura de un real succes in toate orasele din tara noastra in care a fost deja implementat”.

Institutia Prefectului Maramures a fost reprezentata de subprefectul de Maramures, Alexandru Cosma care a aratat ca apreciaza obiectivul Institutului Confucius, in mod special in contextul globalizarii, deoarece Republica Populara Chineza reprezinta un pion principal al situatiei geopolitice actuale.

”In acest context, consider ca invatarea limbi chineze deschide noi orizonturi pentru elevii maramureseni”, a precizat subprefectul Cosma.

Ioan-Doru Dancus, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures a urat bun venit delegatiei chineze si a felicitat reprezentantii Institutului Confucius si pe cei ai Inspectoratului Scolar Maramures, aratand ca apreciaza initiativa de perfectionare continua a cadrelor didactice.

”M-ar bucura sa existe si o a doua etapa a proiectului, in care limba romana sa fie predata cetatenilor chinezi implicati in activitatile de cooperare romano – chineze. Ma bucur ca barierele politice, si aici ma refer la vize, sunt depasite de proiecte educationale, in cadrul relatiilor de prietenie dintre tarile noastre. Consiliul Judetean Maramures a finantat mereu proiectele educationale si va asigur de intregul sprijin al institutiei pe care o reprezint si pentru implementarea proiectului ”Clasa Confucius” in judetul nostru. De asemenea, doresc sa va lansez invitatia de a reveni in acest colt de rai si in calitate de turisti, ca sa ne puteti cunoaste mai bine,” a precizat vicepresedintele Ioan-Doru Dancus.

Cuvantul de incheiere a apartinut reprezentantului Universitatii de Stiinte si Tehnologie din Provincia Zhejiang, Zhou Jiamin, care a multumit partii romane pentru ospitalitate si pentru cuvintele de apreciere la adresa Institutului Confucius si a proiectului sau, mentionand ca spera sa dezvolte impreuna programe educationale care sa includa si schimburi culturale.

Institutul Confucius din cadrul Universitatii Babes – Bolyai din Cluj Napoca este o organizatie nonprofit sustinuta de guvernul chinez, iar proiectul ”Clasa Confucius” va fi implementat in Colegiul ”Gheorghe Sincai” si Colegiul Economic ”Nicolae Titulescu” din Baia Mare, precum si in Scoala Gimnaziala ”George Cosbuc” din Sighetu Marmatiei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *