Participanti din intreaga lume la Zilele Maramuresului

copii maramuresPrima editie a manifestarii organizata de Consiliul Judetean Maramures sub genericul „Zilele Maramuresului”, desfasurata in perioada 7-10 mai, va aduce pe tapet tot ce are judetul mai reprezentativ, tot ce lumea trebuie sa cunoasca despre cultura, spiritualitatea si valorile acestui spatiu, informeaza cjmaramures.ro.

De la expozitii si vernisaje, la simpozion pe tema multiculturalitatii si la festivaluri si seri muzicale, toate vor putea fi urmarite de toti cei care doresc sa participe ca invitati sau ca spectatori. Nu vor lipsi nici regalul folcloric, lansarile de carte, atelierele de pictura in aer liber. Centrul de greutate al manifestarilor va fi la Muzeul Satului din Baia Mare unde, sambata 9 mai si duminica 10 mai vor avea loc Festivalul Dacilor Liberi, degustari de produse traditionale, expozitii in aer liber si targul mesterilor populari.

In aceeasi perioada, municipiul Baia Mare va fi gazda celui de-al 9-lea Forum Mondial la Pacii, eveniment de a carui organizare se ocupa Club Rotaract TEAM Baia Mare. Evenimentul, initiat in 2007 de Schengen Pace Foundation, reuneste anual lideri politici si religiosi, dar si activisti in domeniul promovarii pacii, jurnalisti si reprezentanti ai mediului academic si orice alti cetateni activi si interesati de acest subiect.

Programul celor doua manifestari – Zilele Maramuresului si Forumul Mondial al Pacii – se armonizeaza perfect in cateva punte. Astfel, la Festivalul Minoritatilor care va avea loc vineri 8 mai, pe scena de la Teatrul de Vara din Baia Mare vor participa si cativa artisti de pe diverse continente, care sunt invitati ai forumului. Alaturi de ei vor participa ansambluri si grupuri folclorice ale minoritatilor din Maramures.

Tot Teatrul de vara va gazdui – sambata 9 mai – un spectacol de muzica folk, la care vor evolua Marinel Petreus si Florin Stefan Band, grupul „Focul Viu”, Ducu Bertzi si Stefan Hrusca. Ansamblul Folcloric National Transilvania va asigura regalul folcloric de duminica 10 mai, la care invitat de onoare va fi Dumitru Farcas, iar Iuliana Tudor va prezenta evolutia artistilor maramureseni.

Cei 120 de participanti la Forumul Mondial al Pacii vor avea prilejul sa deguste, duminica 10 mai, produse traditionale maramuresene, gatite la Muzeul Satului din Baia Mare. Aceasta, pentru ca, intreaga delegatia si-a programat o vizita la biserica din muzeu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1