Pasca Palmer: Catalogul Padurilor Virgine din Romania va fi gata in cel mult 6 luni si va fi disponibil online

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

ministrul-cristiana-palmer-sotia-unui-oficial-american-18524101Catalogul Padurilor Virgine si Cvasi-virgine din Romania va fi definitivat in maximum sase luni, urmand sa fie disponibil online pe site-ul Ministerului Mediului, a declarat, marti, ministrul de resort, Cristiana Pasca Palmer, intr-o conferinta de presa, informeaza AGERPRES.

„Am elaborat un ordon de ministru prin care Romania va avea un catalog al padurilor virgine. Pe teritoriul Romaniei se gaseste cea mai mare suprafata de paduri virgine din Romania, dupa cum stiti, Ultimul inventar din 2003, ne-a aratat ca Romania are 230.000 de hectare de paduri virgine. Cele mai mari suprafete sunt in zona parcurilor nationale din judetele Caras-Severin si Hunedoara si in Muntii Fagaras. Parte din aceste paduri au fost propuse spre nominalizarea ca situri de patrimoniu natural, sub egida UNESCO.

Este foarte probabil, insa, ca in lipsa unor moduri corespunzatoare de protectie, aceasta suprafata sa se fi diminuat in timp. Pana in anul 2012, din legislatia romaneasca a lipsit cu totul ideea de paduri virgine sau protectie stricta a acestora. Padurile virgine nu pot fi protejate daca nu sunt identificate, cartate si recunoscute. De aceea, am cerut Departamentului de Paduri din Ministerul Mediului sa-mi propuna solutii concrete pentru punerea sub stricta protectie a tuturor padurilor virgine care inca mai exista in Romania.

Asa a aparut Ordinul de Ministru, prin care o sa realizam Catalogul National al Padurilor Virgine — un instrument care ne ajuta in dezideratul nostru. Definitivarea acestui catalog va avea loc in maximum sase luni, iar acesta va fi disponibil in mediul online, pe site-ul Ministerului Mediului, urmand sa fie revizuit anual”, a mentionat Pasca Palmer.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2