Pata de petrol pe Riviera Franceza-Autoritatile au demarat o campanie de curatare a plajelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Unele dintre cele mai spectaculoase plaje de pe Riviera Franceza au fost inchise joi, iar numerosi voluntari, echipati cu lopeti, furci si saci menajeri, incearca sa curete litoralul de reziduurile de petrol care au ajuns la tarm dupa ce doua nave au intrat in coliziune in largul insulei Corsica la inceputul lunii octombrie, informeaza Reuters titrat de Agerpres.

Aceasta operatiune de curatare a fost demarata pe plajele din statiunea de lux Saint-Tropez si dintr-o localitate apropiata, Ramatuelle, unde decorul natural – ape de un azuriu spectaculos si un fundal montan impresionant – atrag miliardari si vedete de prim rang din industria de divertisment.

“Anul trecut am avut incendii de padure, acum poluarea vine dinspre mare”, a declarat Roland Bruno, primarul din Ramatuelle. “In pofida ghinionului nostru, macar acesta s-a petrecut in octombrie, cand sezonul turistic s-a incheiat deja”, a adaugat el.

Coliziunea a avut loc pe 8 octombrie, atunci cand o nava tunisiana s-a ciocnit cu partea laterala a unei nave-container mult mai mare, aflata sub pavilion cipriot. Carburantul care a ajuns in mare provine de la nava cu dimensiuni mai mari.

Voluntarii de pe Riviera Franceza, imbracati in salopete albe din bumbac si purtand cizme de cauciuc, au maturat cu atentie plajele si linia tarmului folosind maturi si furci, culegand pacura neagra din nisip si depozitand-o in saci portocalii.

Aceasta misiune de curatare contrazice o declaratie a noului ministru francez al Mediului, Francois de Rugy, care, in urma cu doar 10 zile, anuntase ca pata de petrol a fost incercuita in Marea Mediterana, limitand astfel riscul de poluare a plajelor de pe Riviera Franceza.

Foto: TV TS, ChannelNewsAsia

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2