Patriarhul Kirill, vizita in Romania de Sf. Dimitrie cel Nou

PNL

Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Preafericitul Parinte Kirill, a acceptat invitatia patriarhului Daniel de a veni in Romania, in perioada 26-28 octombrie, cu prilejul sarbatorii Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, informeaza AGERPRES.

“Patriarhul Kirill si-a exprimat disponibilitatea de accepta invitatia de a veni impreuna cu ceilalti Intaistatatori ai altor biserici ortodoxe din fostele tari comuniste. Acestia au fost invitati in contextul Anului Comemorativ din Patriarhia Romana dedicat aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului si al aniversarii a 10 ani de patriarhat ai Preafericitului Daniel. Vizita va avea loc si cu prilejul prilejul sarbatorii Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor — 27 octombrie”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Patriarhia Romana a anuntat, printr-un comunicat, ca sambata, 28 octombrie, de la ora 9,30, la Catedrala Patriarhala, in prezenta membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane si a unor ierarhi ortodocsi din strainatate, a clericilor si a credinciosilor mireni doritori sa participe, se va savarsi o slujba de Te Deum, iar apoi va avea loc sedinta solemna a Sfantului Sinod, in Aula “Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2