Patronatele din industria carnii solicita aplicarea cotei TVA de 9%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

carnePatronatele din industria carnii din Romania solicita aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne si preparate din carne din 2015, argumentand ca este singura modalitate de relansare a sectorului, de reducere a evaziunii fiscale dar si de diminuare a pretului la raft pentru carne si preparate din carne, scrie Agerpres.

„Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania si Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania saluta decizia Guvernului Romaniei de introducere in noul Cod Fiscal a cotei de TVA de 9% pentru alimentele de baza, inclusiv pentru carne si preparate din carne.

Din nefericire, reducerea TVA de la 24% la 20% in cursul anului 2015 si aplicarea cotei de 9% la carne si preparate din carne incepand cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confrunta companiile din aceste domenii de activitate si anume reducerea evaziunii fiscale si relansarea economica a industriei producatoare de carne si preparate din carne”, se arata intr-o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta de cele trei patronate din domeniu.

Patronatele din industria carnii sustin ca aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne si preparate din carne in cursul acestui an este prioritara, fiind singura modalitate de relansare a sectorului, de reducere a evaziunii fiscale si de diminuare a pretului la raft pentru carne si preparate din carne.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2