Patru drumuri judetene vor fi reabilitate. Printre acestea se numara si ruta Baia Mare-Satu Nou de Jos-Catalina-Sacalaseni-Coas

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierii judeteni au aprobat principalii indicatori tehnico-economici pentru reabilitarea a patru drumuri judetene. Printre acestea se numara si DJ 182B care cuprinde tronsonul rutier Baia Mare- Satu Nou de Jos-Catalina – Sacalaseni-Coas.

Amalia Bbaici Man, purtator de cuvant CJ Maramures: “La ultima sedinta a Consiliului Judetean Maramures s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru urmatoarele drumuri judetene: DJ 188, respectiv Viseu de Jos (DN18) – Bocicoel – Bogdan Voda (DJ186), pentru DJ 186, mai exact Sectorul Vadu Izei – Oncesti – Nanesti – Barsana (DJ 185). Totodata s-au aprobat principalii indicatori si pentru reabilitarea Drumului Judetean 182B, care cuprinde Sectorul Baia Mare (Int. Strada Europa) – Satu Nou de Jos – Catalina – Sacalaseni – Coas (Int. DJ 182C), dar si pentru reabilitarea traseului de drumuri interjudetene DJ193, Sector (Ardusat, Int. DJ 108A – limita Judet Satu Mare) – DJ 108A, Sector (Int. DJ193 – limita Judet Salaj) Tronson DJ 108A, Sector (limita Judet Salaj – Int. DJ 108D)”.

Seful administratiei judetene a punctat faptul ca se vor accesa fonduri pentru 200 km de drumuri judetene: “In ceea ce priveste infrastructura, drumurile judetene sunt, de departe, cea mai mare problema. (…)Acest Consiliu Judetean a dezvoltat proiecte de finantare a altor 200 de kilometri de drum judetean pe fonduri europene, dar si guvernamentale si doreste sa demareze documentatiile necesare pentru a accesa fonduri pentru alti 200 de kilometri. Vor fi doua tipuri de proiecte, de reabilitare a drumurilor judetene si proiecte de reparatii curente, prin realizarea de covoare asfaltice pe portiuni intinse. Cu aceste tronsoane de drumuri judetene putem sa adunam si sa vorbim de aproape 500 de kilometri de drum judetean, fie reabilitat, fie in conditii optime de circulatie.”

Reabilitarea celor patru drumuri judetene se ridica la suma de aproximativ 210 milioane de lei, bani care vor veni din Fondul de Investitii si Dezvoltare aprobat prin Ordonanta 114.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2