Patru echipe europene, Danemarca – Spania şi Suedia – Franţa, în semifinalele CM de handbal masculin

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Miercuri s-au disputat cele patru partide din sferturile de finală ale CM de handbal masculin, iar rezultatele au stabilit semifinalistele, care se vor confrunta vineri, pentru un loc în finală. Toate provin din Europa, precizează news.ro.

Rezultatele înregistrate miercuri, în sferturi, sunt: Danemarca – Egipt 39-38 (după 4 reprize de prelungiri şi aruncări de la 7 metri), Spania – Norvegia 31-26, Franţa – Ungaria 35-32 (după 2 reprize de prelungiri) şi Suedia – Qatar 35-23.

Astfel, în semifinale se vor duela Danemarca – Spania şi Franţa – Suedia, meciurile fiind programate vineri. Duminică, în ultima zi a competiţiei, vor avea loc finalele pentru medalii.

La ultima ediţie a CM, titlul mondial a fost câştigat de Danemarca.

CM din Egipt este primul care se desfăşoară cu 32 de echipe la start, însă fără spectatori, din motive pandemice.

România nu se află printre participante, după ce calificările europene au fost anulate din motive pandemice, astfel că la CM din Egipt au ajuns primele 13 clasate la Campionatul European din 2020, alături de Danemarca, deţinătoarea titlului mondial, precum şi de Polonia şi echipa Federaţiei Naţionale de Handbal a Rusiei, care au primit wild-card. La CE din 2020, România nu a participat.

Ultima dată, tricolorii au participat la ediţiile CM din 2009 şi 2011, când s-au clasat pe locul 15, respectiv 19. Palmaresul României include patru titluri mondiale (1961, 1964, 1970, 1974) şi două medalii de bronz (1967, 1990).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *