Patru evenimente de promovare a Maramuresului vor fi organizate in perioada noiembrie – decembrie

PNL

Vineri, 20 octombrie, de la ora 14.00, alesii judeteni s-au intalnit in sedinta extraordinara pentru a dezbate si a vota doua proiecte aflate pe ordinea de zi. Cu o prezenta de 28 de consilieri judeteni din totalul de 35, sedinta a fost statutara, proiectele de hotarare fiind votate de 27 dintre cei prezenti. Sedinta a fost condusa de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Primul proiect a facut referire la aprobarea de modificari in ”Lista obiectelor de investitii” si in lista pozitiei ”Alte cheltuieli de investitii” pe anul 2017, respectiv modificarea denumirii investitiei ”Actualizare DALI, expertiza tehnica, audit energetic, documentatii, avize si acorduri pentru Centru de Comanda Situatii de Urgenta Maramures” in ”Actualizare SF, expertiza tehnica, audit energetic, documentatii, avize si acorduri pentru Centru de Comanda Situatii de Urgenta Maramures”. Suma necesara finantarii obiectivului de investitii a ramas neschimbata.

Cel de-al doilea proiect a privit aprobarea organizarii evenimentelor de promovare a judetului Maramures in perioada noiembrie – decembrie 2017. Astfel, sunt planificate patru evenimente de amploare, respectiv ”Aniversarea a 25 de ani de la infiintarea Consiliului Judetean Maramures”, ”Targul de Turism al Romaniei – editia de toamna”, sarbatorirea ”Zilei Nationale a Romaniei la Bruxelles si Londra”, precum si cea de-a X-a editie a manifestarii ”Craciun in Maramures”.

Presedintele Consiliulu Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a declarat ca Judetul Maramures este una dintre destinatiile turistice cele mai populare si mai frecventate din Romania, atat pentru turistii autohtoni, cat si pentru cei straini, prin prisma ofertei sale extrem de bogate si autentice, care cuprinde atat obiective de patrimoniu natural cat si cultural, unice in tara.

Evenimentele de promovare ale Judetului Maramures, care se vor desfasura in perioada noiembrie – decembrie 2017, vor valorifica identitatea culturala a Maramuresului, resursele sale materiale si spirituale, printr-o serie de actiuni derulate in judetul Maramures, Bucuresti, Bruxelles si Londra.

Prin intermediul acestor evenimente, Consiliul Judetean Maramures isi propune sa promoveze judetul si ca destinatie turistica consacrata prin valorile si resursele sale. Organizarea celor patru manifestari reprezinta un proiect care va pune in valoare mestegurile transmise de stramosii nostri, frumusetea portului popular, dansul si cantecul maramuresean prin intermediul obiceiurilor si traditiilor pastrate intacte de-a lungul secolelor, reusind sa starneasca interesul pentru a fi cunoscute atat la ele acasa, cat si inafara tarii si sa formeze, totodata, brandul Maramuresului.

Prin intermediul acestui proiect se doreste, de asemenea, atragerea unui numar cat mai mare de turisti care sa participe la aceste evenimente, dar si de a veni in sprijinul operatorilor economici din domeniul turismului, care vor avea posibilitatea sa-si ofere serviciile.

”In 10 noiembrie 2017 vom marca implinirea unui sfert de veac de la infiintarea Consiliului Judetean Maramures prin organizarea unei intalniri intr-un cadru festiv cu toti consilierii judeteni care au detinut aceasta functie de-a lungul celor 25 de ani.

Totodata, prezenta Maramuresului la editia de toamna a Targului de Turism a Romaniei, care se va desfasura in 16 – 19 noiembrie 2017 este esentiala, deoarece la ultimele editii, Judetul Maramures a inregistrat un real succes prin oferta turistica si prin momentele artistice deosebite.

In ceea ce priveste dorinta noastra de a promova judetul in plan extern, dar si in urma actiunii organizata in 1 Decembrie 2016, la Madrid, Spania, Consiliul Judetean a fost invitat de catre europarlamentarii romani la Bruxelles. Totodata, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache ne-a invitat sa sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei la Londra. Prin prezenta noastra in cele doua mari si importante orase dorim sa fim alaturi de romanii plecati inafara granitelor tarii.

In ceea ce priveste evenimentul ”Craciun in Maramures”, acesta a ajuns la editia jubiliara numarul zece. In perioada 22 – 28 decembrie 2017, vom crea un cadru specific maramuresean in preajma sarbatorilor de iarna, prin organizarea diferitelor actiuni culturale”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1