Patru femei atacate de doi ursi intr-o padure de langa Cavnic

ursMiercuri, 2 septembrie, in jurul orei 13.00, jandarmii din cadrul Postului  Montan Cavnic, aflati in timpul misiunii de patrulare pe traseele turistice din zona localitatii Cavnic, au fost sesizati telefonic despre faptul ca patru persoane aflate la cules fructe de padure, au fost atacate de doi ursi.

In foarte scurt timp, patru subofiteri jandarmi s-au deplasat spre locul indicat, respectiv Valea Suiorului intersectie cu Valea Babei, la trei kilometri de localitatea Cavnic, unde prin folosirea semnalelor acustice de la autovehiculul din dotare, au reusit sa indeparteze animalele, de locul unde se aflau cele patru femei.

Dupa ce jandarmii montani au reusit sa linisteasca persoanele care au fost atacate de cei doi ursi, le-au condus in localitatea Cavnic, acestea neavand nevoie de ingrijiri medicale, conform Jandarmeriei Maramures.

Avand in vedere situatia creata, Jandarmeria Maramures a informat reprezentantii I.T.R.S.V. Cluj si pe cei ai Primariei Orasului Cavnic, cu privire la riscurile existente in zona.

Jandarmii montani maramureseni recomanda tuturor celor care doresc sa parcurga trasee turistice montane, sau viziteaza cabane de pe trasee, sa nu se abata de la traseu, sa parcurga itinerariul in grup, sa produca zgomote, iar in cazul observarii unor animale, sa evite apropierea de acestea si sa-si pastreze calmul. In situatii deosebite, sa solicite sprijin prin „112”, comunicand locul unde se afla, numarul de persoane, starea acestora si situatia creata.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Ursu

    In primul rand, ma bucur ca n-a patit nimeni nimic. In al doilea rand, ca mai avem ursi prin zona. Nu ne ramane decat sa respectam natura si sa nu ne credem singurele vietuitoare cu drept la viata pe acest pamant.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1