Patru institutii din Maramures, acord in vederea facilitarii accesului pe piata muncii a tinerilor proveniti din sistemul de protectie a copilului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In sedinta din 26 septembrie a Consiliului Judetean Maramures a fost aprobata incheierea unui Acord de Parteneriat in vederea facilitarii accesului pe piata muncii a tinerilor proveniti din sistemul de protectie a copilului Maramures.

Partile implicate sunt Consiliul Judetean Maramures, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, Asociatia Intreprinzatorilor Maramures si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures.

“Se imputerniceste Directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, sa semneze documentele necesare implementarii Acordului privind incluziunea pe piata muncii a tinerilor proveniti din sistemul de protectie a copilului Maramures, mentionat la art.1”, se arata in art. 2 al proiectului de hotarare.

In acordul de parteneriat se precizeaza ca “scopul acordului de parteneriat este crearea unui mecanism functional de incluziune sociala a tinerilor provenind din sistemul de protectie a copilului, prin facilitarea accesului acestora pe piata muncii in vederea crearii premiselor pentru o viata independenta dupa iesirea din sistemul D.G.A.S.P.C. Maramures”.

Totodata, din capitolul “Activitati” aflam urmatoarele:

3.1 Identificarea trimestriala a tinerilor din D.G.A.S.P.C. Maramures aflati in diverse forme de institutionalizare, respectiv cei ce urmeaza sa paraseasca sistemul in urmatoarele 18 luni, minori care pot fi incadrati in campul muncii,

3.2. Identificarea operatorilor economici care se confrunta cu deficit de personal, inventarierea profesiilor si activitatilor pentru care sunt dispusi sa ofere locuri de munca tinerilor.

3.3. Calificarea tinerilor si integrarea acestora pe piata muncii, in baza ofertelor venite din partea operatorilor economici.

3.4 Facilitarea accesului tinerilor din sistemul de protectie a copilului la cursuri gratuite de calificare profesionala in vederea incadrarii acestora pe piata muncii.

3.5. Sprijinirea sistemului de educatie si formare profesionala a copiilor si tinerilor din sistemul de protectie a copilului in corelatie cu estimarile necesitatilor pietei muncii zonale pe toata perioada in care acesti copii si tineri sunt institutionalizati (de la prescolar si pana la varsta de 18 ani).

Nu in ultimul rand, “prezentul acord de parteneriat are o valabilitate de 5 ani si intra in vigoare la data semnarii acestuia de catre ultima parte. Acordul de parteneriat isi inceteaza valabilitatea daca cel putin unul dintre parteneri solicita acest lucru printr-o adresa scrisa adresata celorlalti parteneri”.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *