Patru medalii si doua mentiuni – bilantul lotului Romaniei la cea de a 59-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica

home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0
home camp 0

Lotul Romaniei a obtinut sase premii – o medalie de aur, una de argint, doua medalii de bronz si doua mentiuni – la cea de a 59-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 3 – 14 iulie, la Cluj-Napoca, informeaza AGERPRES.

“Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, felicita lotul olimpic de matematica al Romaniei si profesorii coordonatori pentru rezultatele obtinute la a 59-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in perioada 3 – 14 iulie, la Cluj-Napoca. La acest veritabil campionat mondial de matematica destinat elevilor de liceu, lotul Romaniei a obtinut sase premii: o medalie de aur, o medalie de argint, doua medalii de bronz si doua mentiuni”, se arata intr-un comunicat transmis vineri AGERPRES de MEN.

Potrivit sursei citate, medalia de aur a fost cucerita de Ioan-Andrei Nicolae, iar cea de argint de Ciprian-Mircea Bonciocat (laureat cu argint si la precedentele trei editii).

Mihnea-Gabriel Doica si Edis Memis au intrat in posesia medaliilor de bronz, in timp ce Antonie Ciocan si Radu-Alexandru Iacob au obtinut mentiuni.

Echipa Romaniei a fost condusa de profesorii universitari Catalin Liviu Gheorghe si Mihai Chis.

In clasamentul pe natiuni, Romania a ocupat locul 33, la egalitate cu Franta.

Pe podium s-au clasat, in ordine, echipele Statelor Unite ale Americii, Federatiei Ruse si R. P. Chineze.

Ministrul Valentin Popa multumeste, in acelasi timp, atat Societatii de Stiinte Matematice din Romania pentru demersul de a readuce competitia in tara noastra, cat si organizatorilor, colaboratorilor si voluntarilor pentru eforturile deosebite depuse in desfasurarea acestui prestigios eveniment.

OIM 2018 a fost organizata de Ministerul Educatiei Nationale, Societatea de Stiinte Matematice si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, cu sprijinul partenerilor institutionali nationali si locali: Institutul de Matematica “Simion Stoilow” din cadrul Academiei Romane, Universitatea “Babes-Bolyai”, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si Primaria Municipiului Cluj-Napoca.

La editia din acest an au participat 615 concurenti si 263 de profesori coordonatori/observatori din 114 tari. Fiecare stat a fost reprezentat de o echipa formata din maximum sase elevi, insotita de cel putin doi profesori.

Olimpiada Internationala de Matematica a fost lansata in 1959 la initiativa Societatii de Stiinte Matematice din Romania, iar acea prima editie a avut loc la Brasov, intr-o formula ce a inclus sapte state.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1