Patru militari romani raniti in Afganistan; ei au fost internati; starea lor – stabila

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Patru militari romani, aflati in misiune, au fost raniti sambata, in jurul orei 10,00 (ora Romaniei), in provincia Kandahar, Afganistan, anunta MApN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii, transmis AGERPRES, o coloana de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor si protejate impotriva ambuscadelor), operate de militarii Batalionului 300 Protectia Fortei “Sfantul Andrei”, aflati in misiune in zona de responsabilitate din provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacata cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament usor de infanterie executat de insurgenti.

Infanteristii romani au actionat conform procedurilor si au respins atacul insurgent, avand sprijin terestru si aerian din partea fortelor americane, precizeaza MApN.

Cei patru militari raniti in urma incidentului au fost evacuati pe cale terestra catre spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toti fiind constienti si in stare stabila.

In urma evaluarii medicale, militari au fost internati, doi dintre ei cu fracturi in zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian inchis si cel de al patrulea cu fractura toracala. Starea lor este stabila.

”Detalii cu privire la identitatea militarilor implicati in acest incident vor fi facute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai dupa informarea familiilor acestora. Conducerea MApN este informata in permanenta despre situatie si urmareste cu atentie evolutia de sanatate a militarilor”, informeaza Ministerul Apararii.

Ulterior, ministrul Gabriel Les a precizat, intr-o postare pe Facebook, ca informatiile legate de starea de sanatate a militarilor raniti sunt incurajatoare.

”Patru camarazi ai nostri au fost raniti in cursul acestei dimineti, in timpul unei misiuni, in teatrul de operatii din Afganistan. Acestia au primit suportul medical de care au avut nevoie, au fost evacuati si transportati la spital, toti fiind constienti. Informatiile legate de starea lor de sanatate sunt incurajatoare, sunt permanent informat asupra evolutiei medicale si le sunt alaturi lor si familiilor acestora”, a spus ministrul.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2