Patru turisti rataciti, de aseara, in zona lacului Buhaiescu. Jandarmii si salvamontistii borseni i-au recuperat astazi // GALERIE FOTO

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Salvamontistii borseni au fost sunati de un turist, prin 112, in cursul serii de ieri. Acesta a anuntat ca sunt un grup format din trei femei si un barbat si ca au reusit sa ajunga la o stana parasita din zona lacului Buhaiescu, Muntii Rodnei, a relatat pentru ZiarMM.ro, Ionuc Timis, seful Salvamont Borsa. Deoarece s-a lasat noaptea, iar cei patru nu aveau probleme medicale, turistii au optat sa innopteze la stana, iar dimineata echipajele montane sa mearga dupa ei deoarece cei patru nu au mai gasit drumul de intoarcere.

In aceasta dimineata solicitarea a venit si pentru jandarmii montani, care au facut o echipa mixta cu salvamontistii borseni pentru recuperarea celor patru turisti rataciti.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant Jandarmeria Maramures: “Azi dimineata, in jurul orei 08.30, jandarmii montani de la Borsa au fost solicitati sa intervina pentru cautarea a patru persoane ratacite in zona lacului Buhaiescu, din muntii Rodnei. Spre acel loc au pornit trei subofiteri din cadrul Postului de Jandarmi Montani Borsa alaturi Salvamont Borsa si au demarat operatiunile specifice de cautare in zona indicata. Actiunea s-a desfasurat in teren accidentat. Totodata mentinerea legaturii telefonice cu persoanele ratacite a fost dificila deoarece in anumite zone nu exista semnal.”

Cei patru turisti au fost gasiti dupa trei ore de cautare. Odata ajunsi la ei, echipajele de salvare au constatat ca nu prezentau urme de epuizare fizica pentru a fi necesara acordarea de prim-ajutor.

Cele patru persoane au fost aduse in conditii de siguranta de catre jandarmii montani si salvamontisti pana in orasul Borsa.

Grupul format din cele trei femei si un barbat, aveau varste cuprinse intre 46 si 56 ani, toti patru de cetatenie romana. Acestia locuiesc in Borsa, Baia Mare, Italia si Anglia.

Jandarmeria Maramures, pe aceasta cale, recomanda iubitorilor de drumetii ca atunci cand urca pe munte sa se asigure ca au echipamente adecvate si sa anunte daca intampina dificultati.

Maior Radu Vasile, purtator de cuvant Jandarmeria Maramures: “Iubitorilor de drumetii montane le recomandam prudenta, sa se asigure ca au un echipament adecvat si sa nu se aventureze in zone pe care nu le cunosc. Pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan sa apeleze cu incredere la ajutorul jandarmilor montani.”

Foto: Salvamont Borsa, Jandarmeria Maramures // Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2