Pe DN 18 B doar DNA mai lucreaza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Deputatul USR Maramures, Vlad Emanuel Durus, i-a trimis ministrului transporturilor Alexandru Razvan Cuc o noua interpelare legata de DN 18 B Baia Mare-Targu Lapus. Interventia deputatului maramuresean vine dupa ce in presa au aparut informatii ca DNA a pornit o ancheta legata de achizitiile de materiale facute pentru acest tronson si ca Inspectoratul de Stat in Constructii a decis sa suspende activitatea in santier. Lucrarile pe DN 18B au inceput in luna august a anului trecut. Ele trebuiau finalizate pana in decembrie 2018. Mai jos aveti interpelarea deputatului Durus.

„La finalul lunii iunie mi-ati raspuns, la o interpelare adresata la inceputul lunii aprilie, ca DN 18 B pe sectorul Baia Mare – Targu Lapus va fi finalizat pana la sfarsitul lui august 2019. Suntem in septembrie si situatia este neschimbata de 5 luni. Mai mult, aflu ca DNA a demarat o ancheta legata de acest drum reabilitat in situ si ca Inspectoratul de Stat in Construtii a decis, inca din iunie, sa sisteze orice lucrarea pe sectorul amintit. Ma intreb daca stiati la data la care mi-ati formulat raspunsul de decizia Inspectoratului si motivele invocate. Cred ca erati obligat sa stiti! Sunt total nedumerit de ce nu ati amintit in raspuns acest lucru!?

Faptele suspectate de DNA sunt extrem de grave. Se invoca ca au fost facute achizitii de materiale de peste 5 milioane de lei, fara sa existe autorizatie de construire si proiect tehnic avizat de CNAIR. Excluzand partea de achizitii, subiect ce intra sub incidenta competentelor organelor de ancheta, sunt contrariat cum ministerul a girat si alocat bani pentru o lucrarea care nu are documentatie tehnica, asa cum a scris presa, facand trimitere la documete existente la DNA si semnate de inginerul sef si directorul economic ai CNAIR Cluj. Solicit sa-mi puneti la dispozitie autorizatia de construire si proiectul tehnic cu toate avizele necesare si datele la care acestea au fost obtinute de la fiecare institutie care trebuia sa semneze documentele.

In cazul in care suspiciunile se confirma, ne aflam in fata punerii in pericol, inconstient, a sigurantei celor care au circulat pe sectorul de drum reabilitat. Va reamintesc ca participantii la trafic au semnalat pericolul pe care-l constituie acostamentul drumului realizat din produse de balastiera, care este lipsit de aderenta. De altfel au fost inregistrate mai multe accidente in zona.

In urma celor amintite, va rog sa-mi spuneti domnule ministru daca modernizarea DN 18 B va continua, de la ce data si de ce depinde reluarea lucrarilor?”

Biroul comunicare, cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Durus

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2