septembrie 24, 2021

Pe ei cine-i pune pe picioare? Un Raport Anual Hope and Homes for Children cu și despre copiii fără niciun sprijin în anul 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un Raport Anual Hope and Homes for Children cu și despre copiii fără niciun sprijin în anul 2020.

Dragă cititorule, am ales în mod special expresia „a pune pe picioare” pentru că sensurile ei – „a te întări”„a fi independent și stăpân pe tine”, „a avea stabilitate” (financiară, emoțională)„a te descurca singur în viață” – vorbesc, pe rând, despre tot ce facem noi.

Pentru peste 4000 de copii și adolescenți care încă trăiau în orfelinatele din România la final de 2020 și alți sute de mii care trăiesc în sărăcie extremă și sunt în pragul separării de părinți, orice formă de stabilitate, independență sau identitate, nu există.

„Mulți dintre acești copii vorbesc de absența afecțiunii și lipsa sentimentului de identitate. De aici, dezorientarea ulterioară, ca adulți. De aceea, este esențial să lucrăm la încurajarea sentimentului valorii de sine și la creșterea încrederii în ei înșiși.” – Ștefan Dărăbuș, Director Global de Programe Hope and Homes for Children.

Pare că mai sunt puțini, dar sunt totuși mulți. România a făcut progrese mari; de la 100.000 de copii plasați în instituții de tip vechi (1990), la peste 4000, în 2020. Dar reforma sistemului de protecție a copilului trebuie să se finalizeze cât mai repede, ca niciun copil să nu mai fie „aruncat în derivă” de trauma instituționalizării.

Dragă cititorule, de 22 de ani lucrăm la închiderea orfelinatelor din România. Din 1998, facem tot ce putem să punem copiii și familiile vulnerabile pe picioarele lor:

  • creștem stabilitatea financiară și siguranța medicală în familiile marginalizate încercând să prevenim separarea copiilor de părinți;
  • creștem sentimentele de identitate, independență, intimitate – prin închiderea orfelinatelor și deschiderea caselor de tip familial;
  • creștem independența și încrederea tinerilor care trebuie să părăsească sistemul de protecție – prin acțiuni de integrare socio-profesională.

În plus, încercăm să ajungem la cât mai mulți dintre ei prin: încurajarea a diferite modalități de donații, prin proiectele Team Hope, cu ajutorul Ambasadorilor noștri și a companiilor care ne susțin.

Până azi, am reușit: să ținem peste 36.000 de copii lângă familiile lor; să închidem 60 de orfelinate; să deschidem 112 case de tip familial; să sprijinim 2176 de tineri care, la 18 ani, au părăsit sistemul de protecție; să creștem competențele a peste 10.000 de membri de personal din sistemul de protecție al copilului, oferindu-le programe de dezvoltare profesională.

Integral pe hopeandhomes.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2