Pe guvernanti i-a ajuns minciuna din spate

PNL

Dupa ce o jumatate de an presedintele PSD Liviu Dragnea, acompaniat de ministrul de finante si de ce al muncii, au spus ca salariile bugetarilor nu vor fi diminuate prin noua lege a salarizarii, primii fluturasi primiti zilele acestea de angajati au dezvaluit minciuna cu care social-democratii au defilat atatea luni. Scaderea salariilor este de la cateva sute de lei pana la 3.000-4.000 de lei. Politica bazata pe minciuni a PSD este taxata de deputatul USR de Maramures, Vlad Durus.

„Justificand un echilibru pe care acum cateva luni nu-l vedea important, ministrul muncii a anuntat ca unele salarii vor scadea si cu 40%. La ce echilibru se refera doamna ministru cand un angajat din invatamant, personal nedidactic, cu jumatate de norma, incaseaza in acest moment 370 de lei fata de 558 de lei cat lua in decembrie!? E o marsavie sa te joci constient cu destinele oamenilor. Noua lege de salarizare, combinata cu faptul ca exista o limitare a sporurilor in structura bugetara si cu transferul de taxe sociale, vor conduce ca pana la 40% din salariati sa piarda la lefuri”.

Iesirea, marti seara, a ministrului muncii Lia Olguta Vasilescu pe acest subiect nu a clarificat foarte multe dintre problemele aparute in ultimele zile. „Am vazut un ministru al PSD, haotic, incoltit si disperat sa dea explicatii la ceva ce nu are explicatii. Am asteptat clarificari, nu trimiterea salariatilor sa citeasca legea. In programul de guvernare al PSD se vorbea de o crestere a salariilor cu 25%. Unde este aceasta crestere? Unde si-a uitat raspunsul la aceasta intrebare doamna ministru?”, a fost reactia deputatului USR Vlad Durus.

Parlamentarul maramuresean spera ca exercitiul guvernarii pe reteta „inselam cetatenii ca sa castigam politic” sa inceteze. Durus a afirmat ca a primit mai multe plangeri de la lideri de sindicat care se asteapta ca, dupa calculele lor, peste un milioan de salariati din domeniul privat sa fie si ei afectati de trecerea contributiei de la angajator la angajat.

USR Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1