Pe urmele contrabandistilor de tigarete. Focuri de arma, tigari abandonate si dosare deschise in rem de politistii de frontiera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Aseara, in jurul orei 20.50, un echipaj al Politiei de Frontiera din Brodina a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre un autoturism care stationa in zona, mai multe colete voluminoase.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Imediat, colegii nostri au actionat pentru retinerea celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit, iar soferul autoturismului a demarat in tromba spre localitatea Straja. Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au executat patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data persoanele nu s-au oprit, iar soferul a abandonat autoturismul si a fugit in localitate.”

Despre caz au fost anuntate si autoritatile ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului de frontiera.
In zona au fost descoperite opt colete cu tigari, iar in autoturismul de teren un alt colet. Marfa a fost transportata la sediul sectorului. In urma numaratorii au rezultat 14.600 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 170.800 de lei. In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, la finalizare urmand a se lua masurile legale ce se impun.

Tigari de contrabanda descoperite si la Valea Viseului

Si politistii de frontiera din cadrul ITPF Sighetu Marmatiei si SPF Valea Viseului au descoperit, in apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu tigari, care au fost duse la sediul Politiei de Frontiera. In urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.920 de pachete cu tigari (13.420 pachete la ITPF Sighetu Marmatiei si 1.500 la Sectorul PF Valea Viseului) in valoare totala de 174.550 lei.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, efectuandu-se, totodata, verificari in vederea identificarii persoanelor implicate si tragerea la raspundere a acestora.”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole