Pe urmele lui Oprea. Catalin Chereches, cu girofarul pe masina Primariei. Seful Politiei Locale incalca si el legea, folosind ilegal girofarul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

primar catalin cherechesGeneralul Gabriel Oprea, vicepremier in Guvernul Victor Ponta, nu este singurul lider UNPR care nu poate circula fara coloana oficiala sau girofar. Catalin Chereches, vicepresedinte al partidului condus de Oprea, are si el o pasiune pentru girofar. De foarte multa vreme, acesta il foloseste nestingherit pe drumurile tarii, incalcand legea.

Soferul masinii cu care se deplaseaza, MM 69 MBM, sfideaza orice regula de circulatie. Cu girofarul albastru montat pe capota, Catalin Chereches zburda pe sosele mai ceva ca demnitarii si sefii de servicii aflati in misiune.

Problema este ca in calitate de primar, Chereches nu are dreptul la girofar. Conform legii, edilii unei localitati nu fac parte din categoria celor care pot utiliza girofarul in traficul rutier. Codul rutier prevede si sanctiuni: confiscarea girofarului, amenda si retinerea permisului de conducere.

Desi a fost observat in repetate randuri circuland in masina primariei, in special pe drumurile din Maramures si Satu Mare, Catalin Chereches a ramas fara sanctiune. Ultima sesizare primita pe adresa redactiei dateaza de acum doua saptamani. In data de 13 octombrie, intre orele 18.40 si 19.00, masina Primariei Baia Mare, in care se afla si edilul Catalin Chereches, a fost observata ruland pe traseul Seini – Baia Mare, cu girofarul albastru pornit, avand viteza mare in localitate si depasind masini, cu incalcarea marcajului linie continua.

In aceeasi situatie se afla si Gheorghe Perian, seful Politiei Locale, care foloseste girofarul pe o masina care nu apartine institutiei pe care o conduce. Si chiar daca ar fi masina Politiei Locale, utilizarea girofarului este permisa doar in cazul unor misiuni. Pana acum, Politia Rutiera nu a aplicat amenzi in Maramures pentru folosirea abuziva a girofarului albastru de catre seful Politiei Locale, asa cum s-a intamplat in alta parte a tarii.

Codul Rutier prevede expres cazurile in care este acceptata folosirea girofarului in trafic: Sunt autorizate sa utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:
a) pentru lumina rosie – autovehiculele apartinand politiei si pompierilor;
b) pentru lumina albastra – autovehiculele apartinand politiei, jandarmeriei, politiei de frontiera, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii Nationale care insotesc coloane militare, unitatilor speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza,
Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, precum si autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci cand se deplaseaza in actiuni de interventie sau in misiuni care au caracter de urgenta.

In completarea acestor prevederi, normele metodologice de autorizare si utilizare a dispozitivelor luminoase completeaza lista cu instituriile care pot solicita autorizarea folosirii girofarului: prefecturile, Comisia de Control a Activitatii Nucleare, Autoritatea Aeronautica Civila si Petrom SA.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

12 Comments

 1. ion

  hop si taranu de Perian, s-a ajuns marlanul mare sef sa mearga la f….cu girofaru. Pe ce lume traim oameni buni, maine si curvele pe varianta vor avea sepci cu leduri si baghete reflectorizante? huo politia romana.

  Reply
 2. INGAMFATU

  are iubita in afara localitatii? ce frumos… :))) altfel doar n-a fost la baute in seini ori cu bijnitarii masoni din satu mare. In calitate de primar nu vad ce treburi sa aiba in interesul primariei in afara localitatii…sau pardon soferu primarului se da drept primar si se plimbla telalela

  Reply
  1. ioan

   da de unde. a fost sa cumpere varza si gogonele pentru tanti viorica si madam hofer ca sa puna la borcane pentru iarna.
   :)))
   putea sa-mi zica si mie ca merge ca-i trebuia la nevasta niste hrean

   Reply
 3. Vasile

  Pe scurt in Baia Mare si Maramures ,aproape toti , probabil , sunt pe-o mana !
  De aici si abuzurile , contraventiile si faptele de natura penala ale unor potentati vremelnici ,nepedepsite de autoritatile din judet si municipiu .
  Toate lucrurile merg pe principiul ” corb la corb nu-si scoate ochii ” sau mai grav dupa OMERTA…creandu-se retele de infractionalitate organizata !
  Cineva trebuie sa vina sa faca CURTENIE in unele institutii ale statului ce functioneaza in acest judet si municipiu ! Si asta cat mai URGENT !!!
  Baia Mare si Maramuresul este recunoscut la nivel de tara ca un oras si un judet fruntas in ceea ce priveste numarul de corupti , raportat la numarul de locuitori…si aici vorbim doar de faptele demonstrate panâ in prezent !
  O echipa complexa trebuie trimisa in zona pentru rezolvarea acestor probleme stringente !

  Reply
 4. Paraschiv Oprea

  …nu fiti invidiosi.
  Domnul primar urmeaza un program de antrenamente care au ca target,participarea la marea cursa…
  Tot in viteza,tot cu girofar dar mai in siguranta,beneficiind la acel moment de paza individuala(total diferita ca si menire fata de un body-guard)si blindaj al caroseriei autovehicolului cu inscriptaia DNA RACING- RALLY TEAM.
  Asa ca …sutineti-l in tentaiva lui,de a scoate un timp cat mai bun …
  Si folosind limbajul specific domeniului sa-l incurajam :
  da-i talpa domn primar…
  ca ai in loc de cap girofar…ni-no-ni-no ni-no …

  Reply
 5. dilau

  prietene kake – MM 69 MBM – asta da numar de masina in care sa circuli. 69 e un clasic – il descoperi tu cind te insori – iar MBM reprezinta exact ce le dai tu baimarenilor cind circuli cu girofarul pus si cu peste 100km/h. MM?, normal ca multa-multa.:)))))))

  Reply
 6. Ioan

  Articolul 31 al HG nr.1332/2010 stipulează că „Pe timpul desfăşurării activităţilor de serviciu, pe raza comunelor, a oraşelor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului Bucureşti, personalul poliţiei locale poate folosi autovehicule cu însemnul distinctiv „POLIŢIA LOCALĂ”, urmat de denumirea unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte”. „Literele care compun inscripţia trebuie să fie de culoare neagră, pe fond alb, şi să aibă aceleaşi dimensiuni”, se menţionează foarte clar în hotărârea emisă de Guvern în 2010 şi care este obligatorie de la 1 ianuarie 2011.
  Deci se poate pune girofar albastru doar pe masinile legal insc4iptionate ale PL , deci masina cu care umbla agramatul Perian ,loganul cu terminatia ENT nu are dreptul la girofar , cu atat mai mult sa-l foloseasca nefiind inscriptionata !!!
  Mai mult , soferul de serviciu al domnului Primar ,Mircea, a fost incadrat direct , fara concurs ,de vre-o cateva luni( prin transfer , nefiind functionar public) pe functia de …politist local !!! Deci primarul este plimbat cu masina de un politist local !!!
  Cam despre ce fel de probleme vorbim aici ?!
  Ori fi penale ? Cine se face vinovat pentru aceste lucruri ?

  Reply
 7. nicu

  Nu fiti rai,oamenii trebuie sa se deplaseze repede de la o inaugurare de bancute la un rond de panselute.Si mai rapid trebuie sa se deplaseze cand au de povestit despre parcuri industriale, nu de alta dar de pus in practica, in veci AMIN.Baia Mare ramane orasul in care sunt niste industriasi trepadusi care mai au pretentii sa aiba salariati la 775 lei net si exista destui politicieni care le fac jocurile prin lipsa de atrage investitori seriosi.Apropo, ce se mai aude de maretul parc industrial ? Alo,comisia…

  Reply
 8. colis

  L-am vazut si eu pe soferul primarului pe drumul dintre Baia Mare si Cluj … un nesimtit fara scrupule, care cel putin cat timp l-am avut eu in peisaj era sa accidenteze cateva masini cu depasirile foarte periculoase … mna da ce sa ne miram … Chereches … cel cu vocabularul luat de pe craica … caracter la fel … un fel de Oprescu … a construit in anii astia o advarata caracatita penala in primarie si in jurul ei

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole