Peisaje si oameni din Maramures, prezentati intr-o expozitie foto in Ungaria

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

In data de 4 septembrie a avut loc in sala de expozitii a Centrului Cultural „Vigado” din orasul Gyula (Ungaria) vernisajul expozitiei colective cu titlul „Maramures-Oameni si locuri”, organizata de Primaria municipiului Baia Mare si Clubul Foto „Szekely Aladar” din Gyula.

Expozanti sunt un grup de artisti fotografi din Baia Mare format din Ilie Tudorel, Felician Sateanu, Brezoszki Ioan si Dan Carpov. Fotografiile expuse la acest eveniment prezinta peisaje din Baia Mare si judetul Maramures, traditiile si obiceiurile populare ale zonei, precum si cotidianul vietii rurale. Imaginile artistilor fotografi baimareni au surprins cele mai frumoase peisaje din toate anotimpurile maramuresene.

La eveniment a participat cu un program cultural corul mixt „Erkel Ferenc”, dupa care consilerul local Torma Bela a deschis expozitia foto. Consilierul a salutat cei trei expozati prezenti, multumindu-le pentru lucrarile frumoase cu care au venit in orasul Gyula.

„Sunt bucuros ca putem participa la o expozitie atat de frumoasa, prin care putem cultiva relatiile dintre orasele  si comunitatile noastre infratite. Si acest eveniment este dovada infratirii dintre cele doua orase- infratire incheiata in anul 2008 intre orasele Gyula din Ungaria si Baia Mare din Romania, infratire care poate functiona si trebuie sa functioneze nu numai intre cele doua orase ci si intre organizatii civice si chiar interpersonale”.

Dupa cuvintele de deschidere numerosii participantii la vernisaj au vizionat cu mare interes cele saizeci de lucrari ale selectiei fotografice reprezentative pentru Baia Mare si Maramures. Membrii Clubului Foto „Szekely Aladar” din Gyula au schimbat impresii cu artistii baimareni si au decis ca aceasta colaborare artistica este un pas important pentru dezvoltarea relatiilor romano-ungare.

Artistii baimareni au invitat colegii fotografi din Gyula sa verniseze in Baia Mare. Doi fotografi din Gyula au fost invitati sa participe la Tabara Foto „Culorile Toamnei in Maramures – editia Cernesti 2014” ca o recunoastere a valorii lor artistice.

Expozitia de fotografie „Maramures-Oameni si locuri” va fi deschisa pina in data de 8 octombrie la sala de expozitii „Vigado”din Gyula Ungaria.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

 1. Adelina Maries

  Frumos eveniment. Imi place ideea. Avem cu ce ne prezenta in lume 🙂
  Multumiri vecinilor, multumim clubului foto Szekely Aladar, multumiri d-le conilier Ilie Tudorel, mutumiri Primariei Baia Mare

  Si pentru ca e un eveniment care promoveaza schimmbul cultural va invit sa ascultati Romanian Folk Dance – Bela Bartok poate un fel de Andre Rieu al vecinilor. Dovada ca muzica traditionala romaneasca e o muzica culta. La minutul 2:00 puteti asculta ce bine suna fluierul ciobanesc 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=4HAIHSqiwAA

  🙂

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *