Penitenciarul Baia Mare n-a dus lipsa de colindatori in acest an

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Spiritul Sarbatorii Nasterii Domnului a patruns si in acest an in Penitenciarul Baia Mare. Activitatile specifice Craciunului au demarat in 09.12.2010. O serie de manifestari artistice si culturale se va derula pe parcursul intregii luni cu si pentru persoanele private de libertate aflate in custodia penitenciarului nostru.

Urmand datinile stravechi, in 15 decembrie, 10 persoane private de libertate l-au colindat pe Inaltpreasfintitul Justinian, Arhiepiscopul Maramuresului si Satmarului, la sediul Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, primind binecuvantarea acestuia. La Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” persoanele private de libertate au interpretat „Vilfaimul”.

La Penitenciarul Baia Mare au sustinut concerte de colinde, pentru intreg efectivul, colaboratorii nostri de la: Universitatea de Nord Baia Mare, Scoala nr. 2 Baia Sprie, CASPEV, Fanfara Municipiului Baia Mare, Ansamblul Folcloric Transilvania, Fundatia Somaschi, Organizatia Femeilor Minorosite Ortodoxe.

In cadrul expozitiei editiei a III-a a Festivalului National al Mastilor Populare, organizat de Scoala „Nicolae Iorga” Baia Mare, au fost expuse masti confectionate de persoanele private de libertate in cadrul atelierelor ocupationale.

Preotul penitenciarului va savarsi slujbele religioase ortodoxe pentru persoanele private de libertate la biserica unitatii.

Pe parcursul acestor zile de sarbatoare vor fi impodobiti brazii din incinta penitenciarului si vor fi pavoazate camerele de detinere.

“Multumim, pe aceasta cale, tuturor reprezentantilor bisericilor si confesiunilor religioase, reprezentantilor societatii civile din judetul Maramures, care au fost alaturi de Penitenciarul Baia Mare pe tot parcursul anului 2010, in activitatea depusa in scopul reintegrarii sociale a persoanelor private de libertate.

Nu in ultimul rand dorim sa multumim reprezentantilor mass-media care, in materialele jurnalistice realizate, au oglindit in mod real si obiectiv activitatile desfasurate in penitenciar”, a spus Crina Suciu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Baia Mare.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2